12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

İstiklal Marşının kabulünün 101. Yıl Dönümünü Kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Vali Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İl Emniyet Müdür V. İbrahim Çıldır, İl Jandarma Komutan V. Albay Yılmaz Demirelli, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, İl Müftüsü Mehmet Taştan, MHP İl Başkanı Halil Tatar, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar iştirak etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda 12 Mart konulu sinevizyon gösterimi yapıldı; öğrenciler hazırlamış oldukları piyes ve oratoryo gösterilerini sergiledi, şiirler okudu.

Programda konuşan Vali Pehlivan, Şırnak’ta ve yurdun dört bir yanında düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programları vesilesiyle dile getirilen milli ve manevi duygulara, düşüncelere gençlerimizin sımsıkı sarılacaklarına; yüksek sesle dile getirilen bu milli ruhu, bu şuuru hayatlarında rehber edineceklerine inandığını belirtti.

“Merhum şairimiz Mehmet Akif tarafından yazılan İstiklal Marşı’mız, milli mücadelenin olduğu kadar adeta tarihimizin, medeniyetimizin, medeniyet tarihimizde vermiş olduğumuz o büyük mücadelelerin de bir özetidir, bir vesikası, simgesi, sembolüdür; çok kıymetlidir. İnşallah şanlı bayrağımız gönderde ilelebet dalgalanacak, İstiklal Marşımız da milletimizin her ferdi, her evladı tarafından yüksek sesle okunmaya, idrak edilmeye devam edecektir.” dedi. İstiklal Marşımızın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy'u, başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Millî Mücadele Kahramanlarımızı, aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad etti ve sözlerini Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” duası ile sözlerini tamamladı.

 “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” programı, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında düzenlenen “Güzel Şiir Okuma” yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Pehlivan ve Cumhuriyet Başsavcısı Al ile İl Emniyet Müdür V. Çıldır tarafından ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

12-mart-istiklal-marsinin-kabulu-ve-mehmet-akif-ersoyu-anma-gunu-programi-duzenlendi-3.jpg12-mart-istiklal-marsinin-kabulu-ve-mehmet-akif-ersoyu-anma-gunu-programi-duzenlendi-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.