14 MART TIP BAYRAMI PROGRAMI DÜZENLENDİ

14 MART TIP BAYRAMI PROGRAMI DÜZENLENDİ

         Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Şırnak’ta görev yapan sağlık çalışanları ile yemekli programda bir araya geldi.

         Programa Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Şırnak Belediye Başkan V. İhsan Gören, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Adalet Komisyonu Başkanı Şevket Ünal, Vali Yardımcısı Murat Ekinci, İl Emniyet Müdür V. İbrahim Çıldır, İl Jandarma Komutan V. Albay Kürşad Mehmet Alparslan Mutlu, İl Sağlık Müdür V. Uzm. Dr. Çağdaş Küçükerdoğan, kurum Müdürleri, Hekimler, Sağlık Çalışanları ve STK temsilcileri iştirak etti.

         Şehri Nuh Otel’de düzenlenen programda Vali Pehlivan ve beraberindekiler, masaları tek tek dolaşarak sağlık çalışanlarına karanfil dağıttı, 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan; “ Sağlık insanoğlunun en kıymetli servetidir. Kanuni Sultan Süleyman diyor ya, "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi." insanoğlu olarak cihandaki en kıymetli varlığımız olan sıhhatimizi teslim ettiğimiz kişiler sizlersiniz. Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız bu en kıymetli varlığımızı teslim ettiğimiz, bizim en kıymetlilerimizdensiniz. O yüzden ifa ettiğiniz, yerine getirdiğiniz görev bu manada çok değerli, her türlü takdirin üstündedir” ifadelerini kullandı.

         Özellikle son 2 yıldır sadece Türkiye’de değil tüm dünyada koronavirüs kapsamında büyük bir mücadele ortaya koyulurken, bu mücadelenin her aşamasında sağlık çalışanlarının en ön saflarda yer aldığına dikkat çeken Vali Pehlivan, “Burada sizlerin payı çok büyüktür. Bütün diğer vermiş olduğunuz hizmetlerin yanında pandemi döneminde vermiş olduğunuz gayretli, fedakârca çalışmalardan dolayı sizleri ayrıca kutluyor, yürekten alkışlıyorum” dedi.

         İl olarak sağlık altyapısının her geçen gün daha da iyiye gittiğini aktaran Vali Pehlivan; “Bir kısmında entegre olmak üzere bütün ilçelerimizde devlet hastanelerimiz var. 220 uzman hekimimiz, 334 pratisyen hekimimiz, 53 diş hekimimiz, 1102 ebe ve hemşiremiz, 2216 da diğer sağlık çalışanlarımız var. Toplamda 3925 yani 4 bine yakın sağlık çalışanımız var. Bu sağlık kadromuz yaklaşık 550 bin nüfusa hitap ediyor. Her kademesinde bu görevleri özveri ile yerine getiriyorsunuz” şeklinde konuştu.

         Hastaneye, bir sağlık kuruluşuna gitmek durumunda kalan, çare, çözüm arayışında olan bir insan için karşısında gülümseyerek yaklaşan, hal ve hatır eden, teşhisinde ve tedavisinde elinden geleni yapan bir doktorun bir sağlık çalışanının olumlu etkisi, katkısı kelimelerle ifade edilemeyecek kadar anlamlı olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, kutlama programına iştirak eden sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

         İl Sağlık Müdür V. Uzm. Dr. Çağdaş Küçükerdoğan da günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı, tüm meslektaşlarının ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

         Konuşmaların ardından sağlık çalışanları tarafından Vali Pehlivan’a “Sayın Valimizle Şırnak İlimizde Covid-19 Mücadele Sürecimiz” adlı tablo takdim edildi. Müzik dinletisinin icra edildiği program, günün anısına pasta kesiminin yapılmasının ardından sona erdi.

14-mart-tip-bayrami-programi-duzenlendi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.