18 Gündür Kayıp Rojin’den Acı Haber Geldi!

18 Gündür Kayıp Rojin’den Acı Haber Geldi!

18 gündür her yerde aranan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni bulundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in, günlerdir süren arama çalışmaları ne yazık ki acı bir sonla noktalandı.

18 gün önce Van'da kaybolan genç kızın cansız bedeni kaybolduğu yerden 15 kilometre uzaklıkta bulunan Van'ın Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi’nin Van Gölü'nün sahilinde bulundu.

Diyarbakır'dan üniversite eğitimi için Van'a gelen Rojin Kabaiş, 25 Eylül’de yurda yerleşmişti. Ancak genç kız, 27 Eylül günü kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kayboldu. O gün, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Rojin'in eşofmanlarını giymiş olduğu ve turnikeden geçerken telefonuyla ilgilendiği görülüyordu. Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan genç kız için büyük bir arama çalışması başlatıldı.

Kayıp ilanının verilmesinin ardından güvenlik güçleri, su altı görüntüleme kamerası ROW ve sonar cihazları ile Van Gölü’nde geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı. Gölün derinliklerinde yapılan detaylı taramalar ve kara ekiplerinin de katıldığı aramalarla Rojin Kabaiş'i bulmak için seferber olundu. Ancak 18 günlük çabaların sonunda, genç kızın cansız bedenine ulaşıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA DUYURDU

27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.