18 YILLIK HUSUMET SONA ERDİ

18 YILLIK HUSUMET SONA ERDİ

Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, 18 Yıldır Husumetli iki aile arasında sağlanan barış törenine iştirak etti.

Kaymakam Can Kazım Kuruca, Kaymakam Refiki Kübra Eroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Karaduman, Kanaat Önderi Haşim Haşimoğlu, İlçenin ileri gelenleri, mahalle muhtarları, din adamları ile her iki ailenin üyeleri düzenlenen barış törenine katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, taraflar karşılıklı dualar ederek ve el sıkışarak 18 yıllık husumete son verdi.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Kuruca, ilçenin Cudi Dağı eteklerinde olduğunu anımsatarak; “Malumunuz Cudi Dağı, Hazreti Nuh’un gemisinin bulunduğu, Hazreti Nuh’un insanlığı yeniden yeşerttiği, yeniden yaşattığı yerdir. Bizler Hazreti Nuh’un torunlarıyız.  Onun bize mirası olan kardeşlik, birlik, beraberlik düsturuyla bu topraklarda el ele gönül gönüle birlikte yaşıyor, yaşamaya da devam ediyoruz. Bugün burada bunun en güzel örneklerinden biri için bir araya geldik. Bugün burada bunun en güzel tezahürlerinden birini yaşatmak için iki kıymetli ailenin büyükleri bir araya geldi. Geçmişte yaşadığımız menfur olaylar üzerine bir sünger çekip yarına hep birlikte, gençlere de örnek olacak şekilde el ele yürüyeceğimizi, burada sevgi, saygı bağlarını yeniden yeşertip, yaşatacağımızı göstermek için bir araya geldik. Bunun içinde yıllar içerisinde yılmadan yorulmadan iki aile içerisinde mekik dokuyarak emek veren önemli kanaat önderlerimiz oldu. Haşim HAŞİMOĞLU beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Her iki aileyi bir araya getirmek için bu kadar büyük gayret sarf ettiği için, ona destek veren, bu süreçte alın teri döken herkesten Allah bin kere razı olsun" ifadelerini kullandı.

kaymakam-kuruca-iki-aile-arasinda-saglanan-baris-torenine-katildi.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.