2024 Baharının Müjdecisi: Cemrelerin Düşme Tarihleri Belli Oldu! Son Cemre Ne Zaman Düşecek

2024 Baharının Müjdecisi: Cemrelerin Düşme Tarihleri Belli Oldu! Son Cemre Ne Zaman Düşecek

Her yıl olduğu gibi bu yıl da cemrelerin düşme zamanı geldi! Havaya, suya ve toprağa düşen cemrelerle birlikte baharın müjdecisi 2024'e adım atıyor. Detaylar haberimizde!

2024 baharının müjdecisi olan cemrelerin düşme tarihleri merak konusu oldu. Her yıl şubat ayının sonunda başlayan ve mart ayının ilk haftasında tamamlanan cemre düşme olayı, bu yıl da takvime uygun şekilde gerçekleşiyor. İlk cemre 19-20 Şubat'ta havaya, ikincisi 26-27 Şubat'ta suya düştü. Şimdi ise gözler son cemrenin düşme tarihine çevrildi. Üçüncü ve son cemrenin 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşmesi bekleniyor. Bu olayın ardından hava sıcaklıklarında artış yaşanması öngörülüyor.

Cemreler, halk inanışında baharın müjdecisi olarak kabul ediliyor. Her biri havaya, suya ve toprağa düşerek baharın gelişini müjdeliyor. Bu yılın cemre düşme tarihleri şu şekilde gerçekleşti:

Hava Cemresi: 19-20 Şubat

Su Cemresi: 26-27 Şubat

Toprak Cemresi: 5-6 Mart

"Cemre düşmesi", tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar için önemli bir dönemin habercisi olarak kabul ediliyor. Bu dönemde hayvanlar otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımın ise işlenme dönemine girdiğini ifade ediyor.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.