24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Beyazgül,...

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Beyazgül, mesajında, basın yayın kuruluşlarının toplumun haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından son derece önemli kurumlar olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin ve şehrimizin kültürel ve ekonomik gelişmesinin yanı sıra kalkınmasına da önemli katkılar sağlayan basınımızın, tarafsız şekilde, sorumluluk bilinci ve özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bir taraftan haberleşme özgürlüğünü sağlarken bir taraftan da kamuoyu oluşturulması ve bilgilendirilmesi gibi önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu anlamda toplumumuzu bir arada tutan devletin ve milletin yanında yer alan basınımız, demokrasinin bölünmez bir parçası haline gelmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişiminin akamete uğratılmasında yerel ve ulusal basınımızın dik duruşunun, milletimizin bağımsızlığına, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı tek ses olmasının rolü elbette ki büyüktür. Bu duygu ve düşüncelerle gerek Şanlıurfa'da gerekse ülkemizde büyük özveri ve fedakarlık isteyen bu görevi üstlenen, gece gündüz gözetmeksizin çalışan tüm medya çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlarken mesleklerini icra ederken hayatlarını kaybeden basın şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise mesajında, yeri geldiğinde vatandaşların sesini duyuran, yeri geldiğinde yapılan hizmetleri duyuran basın mensuplarının çok değerli bir görevi icra ettiklerini belirtti.

En zor zamanlarda en önemli görevleri her zaman basın mensuplarının üstlendiğini belirten Baydilli, şunları kaydetti:

"Basın çalışanlarımız, şehrimiz ve ülke gündemine ilişkin gelişmelerin, haberlerin kamuoyuna duyurulmasında aracı olurken öte yandan kişilerin haber alma hakkını sağlamakta etkin bir rol üstlenmektedir. Basınımıza düşen en büyük görevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun milli, kültürel ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine, eğitimine katkı sunmaktır. Biz özellikle şehrimizdeki basın mensuplarımıza önem veriyoruz. Önümüzdeki aylarda açılışını yapacağımız Sinema ve Basın Müzemizde de yerel basınımıza emek vermiş, katkı sunmuş değerli gazetecilerimizin hatıralarını yaşatmak adına kendi kullandıkları malzemeleri ve çıkardıkları gazeteleri sergileyeceğiz. Başta Şanlıurfa için emek veren yerel basın çalışanlarımız olmak üzere tüm basın mensubu ve gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutlarken, ebediyete intikal etmiş olan basın çalışanlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum."

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.