3.Doz Aşısını Yaptıran Vali Pehlivan: “Toplum sağlığı için lütfen aşınızı yaptırın”

3.Doz Aşısını Yaptıran Vali Pehlivan: “Toplum sağlığı için lütfen aşınızı yaptırın”

          Koronavirüsle mücadelede en etkili yöntem olan aşılama çalışmaları kapsamında aşı sırası gelen Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Sanat Sokağında bulunan Covid 19 Aşı İstasyonunu ziyaret ederek 3. doz aşılarını yaptırdı.

Aşı İstasyonunda devam eden aşılama çalışmaları hakkında İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük’ten bilgiler alan Vali Pehlivan, aşı istasyonuna gelen vatandaşlarla da bir süre görüştü.

Aşılama çalışmalarını takip eden basın mensuplarına konuşan Vali Pehlivan,

“Koronavirüse karşı mücadelede en etkili yöntem olarak uygulanmakta olan aşılama sürecinde, İlimizde kurmuş olduğumuz aşılama noktalarında, sağlık çalışanlarımızın yürütmekte olduğu çalışmaları bir kere daha yerinde gördük. Bu vesileyle de hem kendim hem de eşim, süremizin ve sıramızın gelmesi hasebiyle 3. Doz aşılarımızı yaptırdık.

İlimizde bugün itibariyle vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 64’ü aşılanmış durumdadır. İnşallah 1-2 gün içerisinde yüzde 65 seviyesine ulaşacağız. Bu demek oluyor ki şu an turuncu kategoride olan İlimiz, 1-2 gün içerisinde sarı kategoriye geçecek. Tabi bunun bir adım ötesi var, mavi kategoriye geçmek. Bunun için de aşılama oranımızı yüzde 75 seviyesine çıkarmamız gerekiyor” dedi.

          İl genelinde aşı çalışmalarının yoğun ve kesintisiz bir şekilde devam ettiğini aktaran Vali Pehlivan, il genelinde yaklaşık 400 sağlık çalışanın vazife yaptığı mobil ekiplerin şehrin her noktasında, her yerinde, dört bir köşesinde aşılama faaliyeti yürüttüğünü belirtti.

  • Vatandaşlara bir kez daha uyarıda bulunan Vali Pehlivan sözlerine şu şekilde devam etti: “Aşı yaptırmayan hemşehrilerimiz; lütfen aşılarınızı yaptırın. Gelişmeleri takip ediyorsunuz. Aşısını yaptırmayan vatandaşlarımızın virüse yakalandıklarını ve yakalandıktan sonra da hastaneye gittiklerini hatta yoğun bakıma kadar ilerleyebilen süreci çekmek zorunda kaldıklarını görüyoruz. İstatistiksel olarak da hastaneye yatanların, yoğun bakıma yatanların büyük bir çoğunluğu, yüzde 90 seviyesinin üzerinde aşısını yaptırmayan vatandaşlarımızdan oluşuyor. Her yaş grubundan vatandaşımızın koronavirüse yakalandığını ve ağır geçirebildiğini görüyoruz. Özellikle de genç vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin bu konuda azami hassasiyet göstermeleri gerekiyor. İlimizde 60-65 yaş üstü vatandaşlarımızda aşılama oranını yüzde 70-80’lere çıkarmış durumdayız. Ancak genç nüfusta henüz aynı şeyi söyleyemiyoruz. O yüzden her defasında bütün sağlık çalışanlarımızla birlikte tekrarlıyoruz, teşvik ediyoruz, çağrıda bulunuyoruz. Gençlerimizin, özellikle de hedef kitle içerisinde bulunan 17 yaş ve üstü gençlerimizin muhakkak en kısa sürede aşılarını yaptırmaları gerekiyor. Her zaman vurguluyoruz, öncellikle kendi sağlıkları için, ailelerinin sağlığı için ve bütünüyle toplum sağlığı için muhakkak aşılarımızı yaptıralım.”

          Aşı tedarikinde sıkıntı yaşanmadığını, hem aşı noktalarında hem de sağlık birimlerinde hummalı bir şekilde, gece geç saatlere kadar aşılama faaliyetlerinin devam ettiğini aktaran Vali Pehlivan, aşılama noktalarının gece 12’ye kadar aşı faaliyetini sürdüreceğini dolayısıyla vatandaşların aşıya erişme problemi yaşamayacağını söyledi.

          Şırnak Merkez’de 30’a yakın aşılama noktasının olduğu, randevu almak isteyen vatandaşların sağlık birimlerinde, diğer vatandaşların da şehrin her yerinde, özellikle işlek caddelerde rastlayacakları bu aşılama noktalarında aşılarını rahatlıkla yaptırabilecekleri vurgulandı.

          “Koronavirüsle mücadele sürecinde en düşük vaka ile mavi şehir olmayı Şırnak olarak başardıysak bu konuda da, sağlık çalışanlarımızın üstün gayretleri ve Şırnaklı hemşehrilerimizin de duyarlılığıyla inanıyorum ki önce sarı kategoriye, daha sonra da mavi kategoriye ulaşacağız” diyen Vali Pehlivan, bu vesileyle özveriyle ve fedakârlıkla görev yapan, yaylalara, mezralara kadar gidip vatandaşları aşılayan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

 

whatsapp-image-2021-08-16-at-224224-1.jpegwhatsapp-image-2021-08-16-at-224225.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.