30 Yıl Sonra Köylerine Dönüp Tarıma Başladılar

Muş’ta 1993’te terk edilen Şenyayla bölgesine dönen köylüler 30 yıl sonra tarlalarını ektikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler.

Muş’ta 1993’te PKK’nın saldırıları sonucu ayrıldıkları Şenyayla bölgesindeki köylerine, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla dönüş yapan vatandaşlar, 30 yıl aradan sonra tarım yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Güvenlik güçleri tarafından bölgenin terörden arındırılmasıyla köylerine dönen köylüler, yıkılan evlerinin yerine yenilerini inşa ederek tarım ve hayvancılık yapmaya başladı.

Muş’ta 30 yıl sonra bir ilk: Köylerine dönüp tarıma başladılar

30 yıl önce terör baskılarından dolayı köylerini terk ettiklerini ifade eden çiftçi Emin Yıldırım, güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucunda sağlanan huzur ve güven ortamında köyüne dönerek tarım yapmaya başladığını belirterek, “Terör olaylarından dolayı köyümüzden göç ederek Muş’a gittik. Göç ettikten sonra biz buraya hiçbir şekilde gelemedik. Sahipsiz kaldı. Allah’a şükürler olsun devletimizin sayesinde bizler köyümüze döndük. Şu an burada tarım yapıyorum. Kavun, karpuz, lahana, domates, biber ve salatalık gibi ürünler ektim. Devletin sayesinde köyümüze döndük. Devlet olmasaydı bin senede geçse biz buralara dönemezdik. Terk ettiğimiz Şenyayla bölgesindeki köyümüze geri döndük. Huzur ve güven ortamında tarım yapıyorum. 4 ay burada kalıyorum, kış mevsimi gelmeden Muş’a dönüyoruz. Terörün bitirildiği Şenyayla bölgesinde ben şu an tarım yapıyorum. Terörün bitirildiği Gabar Dağı’nda petrol çıkarken Şenyayla’da ise ekinler çıktı” dedi.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.