4 Eski HDP Milletvekiline Hapis Cezası Verildi

4 Eski HDP Milletvekiline Hapis Cezası Verildi

Eski HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Hakkari'de 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla yargılandı ve her biri 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkari'de eski HDP Milletvekilleri Adil Zozani, Halil Aksoy, Aysel Tuğluk ve Nazmi Gür'e "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hapis cezası verildi. Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Zozani ve Aksoy'a 7 yıl 6'şar ay, Tuğluk ve Gür'e ise 6'şar yıl hapis cezası verildi.

Sanıklar, 17 Ağustos 2012'de Şemdinli ilçesinde PKK propagandası yapmakla suçlanıyordu. Mahkeme kararıyla, Adil Zozani ve Halil Aksoy'a verilen ceza, Aysel Tuğluk ve Nazmi Gür'e verilen cezalardan daha ağır oldu.

Duruşmada, Zozani ve Aksoy'un avukatları hazır bulunurken, Tuğluk ve Gür, cezaevinde bulundukları için Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldılar. Esat Canan'ın ise beraat ettiği belirtildi.

Kararın gerekçesi olarak, sanıkların PKK mensuplarıyla karşılaşmasının ardından yaşananlar ve görüntülerin incelenerek, PKK'nin eylemlerini meşru gösterici, övücü ve bu yöntemlere başvurmayı teşvik edici nitelikte olduğu ifade edildi.

Sanıkların savunmalarında, suçlamaları kabul etmedikleri ve yaptıkları eylemlerin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirttikleri aktarıldı. Mahkeme heyeti, Zozani ve Aksoy'a verilen cezada etkili olan faktörleri inceleyerek, Tuğluk ve Gür'e ise daha hafif bir ceza verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.