4 İlde Okullar Tatil Edildi

4 İlde Okullar Tatil Edildi

Yoğun kar yağışının ardından 4 ilde eğitime 1 gün ara verildi. Valilik ve kaymakamlıklar tarafından yapılan açıklamalarda aşırı yağışlardan dolayı eğitime ara verildiği belirtildi.

Kar ve tipi nedeniyle Ardahan genelinde, Artvin, Van ve Ağrı'nın belirli ilçelerindeki okulların 7 Şubat Çarşamba günü tatil edilmesine karar verildi.

Ardahan'da kent genelinde, Artvin, Van ve Ağrı'nın bazı ilçelerinde yaşanan yoğun kar ve tipi nedeniyle 7 Şubat Çarşamba günü okullar tatil edildi.

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve tipinin eğitime engel olduğunu belirtti. Vali Çiçek, il genelinde eğitime yarın ara verildiğini ve ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı tarihte idari izinli olacağını duyurdu. Çiçek ayrıca, öğrencilere tablet ve telefon kullanımına da ara vermeleri çağrısında bulundu.

Artvin'in Ardanuç ve Şavşat ilçelerinde kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, 7 Şubat Çarşamba günü eğitime ara verildiği açıklandı. Aynı ilçelerde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Ağrı'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Tutak ve Patnos ilçelerinde köy okullarındaki eğitim ile taşımalı eğitime yarın ara verildiği açıklandı. Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinin genelinde de okulların tatil edildiği belirtildi.

Van'ın Erciş, Muradiye ve Özalp ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitimde, Saray ilçesinde ise tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.