5,6 büyüklüğündeki depremde bazı yapılar yıkıldı, yurtlar ve spor salonları hazır edildi

AFAD, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezine 231 ihbar yapılırken tedbir amaçlı yurt ve spor salonları hazırlanarak açıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11’de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

2024-04-tokat18-g.webp

BÖLGE ŞEHİRLERİ ETKİLENDİ, BAZI YERLERDE YIKIM MEYDANA GELDİ

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Yozgat ve Tokat’taki 112 Acil Çağrı Merkezleri’ne toplam 231 ihbar gelmiştir. Can kaybı bulunmamaktadır. Tokat ilimizde; 2 konut, 5 ahır ve 2 minare hasar almıştır. Sivas, Samsun, Erzurum, Çorum ve Amasya AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Yozgat ilimizde; 2 katlı bir bina yıkılmış, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana gelmiştir. Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir ve Kırıkkale AFAD ekipleri sevk edilmiştir.”

2024-04-yozgat18-2.jpg

CAN KAYBI BİLGİSİ YOK

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, can kaybının olmayışının en büyük tesellileri olduğunu belirtti.

2024-04-tokat18-5.webp

OKULLAR TATİL EDİLDİ, YURTLAR VE SPOR SALONLARI AÇILDI

Evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlara spor salonları ve yurtları açacaklarına işaret eden Tokat Valisi Hatipoğlu, “Yine aldığımız tedbirler kapsamında Tokat’ta bulunan yurtlarımızda, kapalı spor salonlarımızda hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Evlerinde kalmak istemeyecek vatandaşlarımızı kapalı spor salonlarında yine Yeşilyurt’ta bulunan, Sulusaray’da bulunan spor salonlarında gerekli tedbirleri alarak misafir edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun diyorum.” Diye konuştu.

2024-04-tokat18-4.jpg

Depremden etkilenen Yozgat’ın Yelten köyünde çok sayıda evin duvarında çatlaklar ve hasar oluştu. Özellikle Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. Kadışehri ilçesine bağlı bir köyde 2 katlı atıl bir evin yıkıldığı, bazı köylerde ev ve ahırlarda hasar oluştuğu yönünde ekiplere ihbar geldiği öğrenildi.

thumbs-b-c-9fc1a5642f8c178e8bb2c9b9d8e86cca.webp

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde, Sulusaray’da bir ev ve bir cami minaresinin yıkıldığını, depremden etkilenen kimsenin olmadığını belirterek, şu bilgileri verdi: “5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat’ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup, etkilenen olmamıştır. Yozgat’ın Gümüşsuyu köyünde bir ev, Yelken köyünde bir ev, Elmalıçiftliği köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır.”

2024-04-yozgat18-3.jpg

AFAD BÖLGEDE ALARMA GEÇTİ

AFAD’dan yapılan açıklamada, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen deprem sonrası TAMP kapsamında ilgili bütün kurumların teyakkuz haline geçirildiği belirtilerek, Tokat’a, Sivas, Erzurum, Samsun, Çorum ve Amasya, Yozgat’a da Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir ve Kırıkkale’deki AFAD ekiplerinin sevk edildiği aktarıldı.

20240418aw185362-0.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.