58. Kütüphane Haftası Kapsamında Program Düzenlendi

58. Kütüphane Haftası Kapsamında Program Düzenlendi

58. Kütüphane Haftası kapsamında “Kütüphanede Hayat Var” temasıyla Şırnak İl Halk Kütüphanesinde programa düzenlendi.

Programa Vali Ali Hamza Pehlivan ile birlikte İl Defterdarı Muğdat Enterili, İl Yazı İşleri Müdürü Züheyr Atak, İdari Hizmetler Şube Müdürü Demir Demir, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Sabri Bulut, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hazım Ücün, Ticaret İl Müdürü Mehmet Emin Yıldırım, Kütüphane Müdürü Kadri Babat, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Vali Pehlivan, daha önce çalıştığı yerlerde de ‘Yol Arkadaşınız Kitap Olsun’ projesiyle çeşitli kitap tedarik ve okuma kampanyalarını uyguladıklarını ve bu kampanyayı Şırnak’ta da uygulamaya başladıklarını belirtti.

Şırnak’ta ‘Kitap Seni Çağırıyor’ projesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda akşamları çocuklarla beraber bir saati kitap okuyarak geçirmeye çalıştıklarını vurgulayan Vali Pehlivan, teknolojinin her geçen gün hayatımıza daha fazla giriyor ve kitaplar artık elektronik ortamlara taşındığını söyleyerek; “Nesil olarak kitapların kokusunu ala ala yetişmiş olmaktan hareketle raftan kitabı alıp kokusunu duyarak kitabı okumanın tadı başkadır diye düşünüyorum ve bunu da tavsiye ediyorum. Teknolojik imkanlardan elbette yararlanacağız, bilgiye ulaşmaya çalışacağız. Bununla birlikte şu raflarda duran kitapları da ihmal etmeyeceğiz veya onları raflarda yalnızlığına terk etmeyeceğiz, terk etmemeliyiz. Onları alıp faydalanmalı, hatta daha çok insanın faydalanması için elimizden geldiğince de aracılık etmeliyiz, teşvik etmeliyiz” dedi.

İl genelinde Halk Kütüphanelerinde yaklaşık 115 bin kitap ve bununla birlikte Milli Eğitime bağlı okullarda 400 bin kitap olduğunu söyleyen Vali Pehlivan; geçen ay ‘Kitap Gemisi’ adıyla kitap toplama, tedarik etme kampanyası başlattıklarını, kampanyada hedefin 400 bini en az iki katına çıkarmak, 800 bin yapmak olduğunu dile getirdi.

Yaptığı konuşmada velilere de seslenen Vali Pehlivan şu ifadeleri kullandı: “Çocuklarımız gelip cep telefonumuzu elimizden almak istiyor ama telefon yerine elimizde kitap tutarsak gelip onu almak isteyecektir. En azından akşamın belli saatlerinde elimize kitap alırsak lisan-ı hal ile mesaj da vermiş oluruz Elbette çocuklarımız teknolojiyi görüp öğrenecekler ama kitabın değeri de hiçbir zaman kaybolmayacaktır. O yüzden çocuklarımızı sadece okullarda değil, evlerde de kitapla buluşturmaya ve onları teşvik etmeye devam edelim. Zihin dünyaları, muhakeme yetenekleri gelişecektir. Dikkatleri dağılmayacaktır. Teknolojik vasıtaların en büyük yan etkisi dikkat dağınıklığı, odaklanamamak ama kitap çocuklarımızı motive edecektir. Onlara bu imkanı hep birlikte sağlayalım.”

Kullanılamaz hale gelen eski binanın yakın zamanda yıkılıp yerine hem güzel bir Kültür Merkezi hem de içinde Halk Kütüphanesinin yapılacağını açıklayan Vali Pehlivan, bir-iki sene içerisinde çok daha konforlu, çok daha uygun şartlarda kitapseverleri ve vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Ücün ile Kütüphane Müdürü Babat da Kütüphaneler Haftası kapsamında birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Program, Mart 2021 - Mart 2022 tarihleri arasında kütüphanede en çok kitap okuyarak çocuklar, gençler ve yetişkinler kategorisinde dereceye girenlere Vali Pehlivan, Müdür Ücün ve İl Protokolü tarafından ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

58-kutuphane-haftasi-kapsaminda-program-duzenlendigh.jpeg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.