61 YAŞINDAKİ EMEKLİ GAZETECİNİN AZMİ

61 YAŞINDAKİ EMEKLİ GAZETECİNİN AZMİ

Şırnak Halk Eğitimi Merkezi’ne bağlı Şırnak Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi’inde açılan Klavye Teknikleri Kursuna kayıt olan 61 yaşındaki kursiyer Cafer Balık ileri yaşına rağmen ezber bozan bir ilke imza attı.


Şırnak ilinin ilk gazetecilerinden olmasının yanında 61 yaşında da duyulmamış yeni ilklere imza attı. 61 Yaşında 10 parmak ile klavye öğrendi. 30 yılı aşkın süredir haber yapan ve yazan 61 yaşındaki gazeteci Balık, son olarak çalıştığı günlük haber gazetesi manşetine kendisi haber oldu.

Çok sevdiği gazetecilik mesleğinden emekli olmasına rağmen işine olan ilgisi nedeniyle ayrılamayan Balık, çocukları ile aynı yaşta genç gazeteci meslektaşları ile haber yazmaya devam ediyor.

Şırnak Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde zabıt kâtipleri adaylarına yönelik Klavye Teknikleri kursu veren klavye hocasının tavsiyesi üzerine kursa kayıt olan 61 yaşındaki Balık, kursa düzenli olarak katılım sağlayarak kursu birincilikle bitirdi. Sertifikasını aldı.

Yıllardır hem yerel hem de ulusal gazetelere haber yapan 61 yaşında gazeteci Balık, çok sayıda yazdığı haberleri hem Türkiye hem de dünya gündemine konu birçok habere imza atmıştır.

Balık, kursun ilk günlerinde yaşından dolayı öğrenmenin güç olduğunu düşündü ve öğrenebileceğine pek inanamadı. Ancak klavye teknikleri üzerine kitap yazan başarılı kurs hocası Agit Acar sayesinde 61 yaşında klavyeyi öğrenmeyi başardı.

Kurs ve öğrenme süreci hakkında bilgi veren Balık; “Öncelikle kurs merkezine kitap desteği başta olmak üzere her türlü destekleri esirgemeyen sayın belediye başkanımız Mehmet Yarka ve Milli Eğitim Müdürlüğü ilgili birim müdürlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca kurs hocamız Agit Acar’a da çok teşekkür ediyorum.

Kurs hocası Agit Acar hocam klavye kursuna kayıt olmamı önerdi. Ben öğrenmeyi çok istediğimi, ancak yaşımdan dolayı öğrenmemin güç olduğunu söyledim. Yıllardır Q Klavye ile yazıyorum ve hızlı yazabildiğimi belirttim. Hem F Klavye geçişin çok zor olduğunu hem de 10 parmak öğrenmemin güç olduğu belirttim. Agit hocam da kendi tecrübelerine dayanarak keyif öğrenebileceğimin garantisini vaat etti. 12 yaşında öğrencisinin 3 gün de 10 parmak klavye öğrendiğini, hatta bazı öğrencilerinin 2 ve 3 gün gibi sıra sürede öğrenenler olduğu belirtti. Agit hoca çok iddialı konuşunca, tecrübelerine dayanarak bir de kendi yazdığı Akıllı Parmaklar İle 10 Saatte 10 Parmak F Klavye isminin gerçekte de toplamda 10 saatlik düzenli çalışmanın sonunda A’dan Z’ye bilgisayar kullanabilen herkesin öğrenebileceğinin garantisini konuştu. Ben de Agit hocayı sevdiğim için kırmadım. Hocam dedim ben 10 saatte değil 30 saatte de öğrensem razıyım dedim ve kursa gitmeye başladım. Kurs devam ederken düzenli olarak kursa gittim, hocanın yazdığı başarılı kitabı sayesinde gerçekten de iş çıkışı kursa giderek toplamda 10 saatlik çalışmanın sonunda 10 parmak öğrendim. Yıllardır hemen hemen her gün bilgisayar başında haber yazıyorum. Gazeteciliğin en zor yanı haberleri bilgisayar ortamına hazırlamaktır. Ben 2-3 parmak ile hızlı yazdığımı düşünüyordum. Ancak,  2-3 parmak ile haber yazmak ile 10 parmak ile haber yazmak arasında çok çok fark var. 10 Parmak ile hem haberlerini daha seri yazabiliyorsun hem de sağlık bir şekilde yorulmadan kısa sürede haber yazmayı bitirip zamanından tasarruf sağlıyor. Genç gazeteci meslektaşlarıma kesinlikle tavsiye ediyorum. Ben bu yaşımda öğrendiysem genç yaşınızda çok daha kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.”

Klavye Teknikleri kurs hocası Agit Acar, 61 yaşında 10 parmak öğrenen Balık ile ilgili şunları söyledi; “1 yıldır kurs merkezinde F Klavye derslerini veriyorum. Klavye kursumuza kayıtlı kursiyerler genellikle Zabıt Kâtipliğine hazırlık için geliyorlar. Kendi yazdığım kitabımın verdiği kolaylıkla kursiyerlerin kısa sürede 10 parmak öğrenmesini sağlıyorum. 11 yaşında bir çocuğun 3 gün de, çok sayıda kursiyerin 2 veya 3 günlük gibi sıra sürede öğrenmesine şahit oldum. Bundan yola çıkarak memleketimizin sevilen siması Cafer amcayı tanıdığım için 10 parmak öğrenebileceğini ve 10 parmak ile çok sevdiği gazetecilik mesleğini icra etmede kolaylık sağlayacağını düşündüğüm için 10 parmak öğrenmesi için kursa gelmesini önerdim. Kendisi de ifade ettiği gibi ileri yaşından dolayı öğrenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Tecrübelerimden örnekler vererek ikna ettim. Kursa geldi ve bilgisayarda 10 parmak yazmayı öğrenen ilk Cafer amca oldu ve kursu birincilikle bitirdi. Kendisini tebrik ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.