74 Kişinin Bulunduğu Uçak Düştü

74 Kişinin Bulunduğu Uçak Düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, içerisinde 65 Ukraynalı askeri esirin de bulunduğu İl-76 tipi uçağın Belgorod bölgesinde düştüğünü bildirdi. Ölü ve yaralı sayısı henüz belirtilmedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, içerisinde 65 Ukraynalı askeri esirin de bulunduğu İl-76 tipi uçağın Belgorod bölgesinde düştüğünü bildirdi. Rusya, 3'ü refakatçi 6'sı mürettebat olmak üzere uçakta 74 kişinin bulunduğu belirtti.

Rusya'ya ait Ilyushin-76 askeri nakliye uçağı, Ukrayna sınırındaki güney Belgorod bölgesinde düştü. Rus medyasının Savunma Bakanlığı yetkililerine değindirdiği haberde, en az 65 Ukraynalı esir askerin hayatını kaybettiği aktarıldı. Rus medyası, uçakta Ukrayna'dan esir alınan askerlerin olduğunu duyurdu.

Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov ise kazadan haberdar olduklarını ancak henüz detaylı bilgi olmadığını söyledi. Uçakta 65 Ukraynalı esir askerin yanı sıra 6 mürettebat ve 3 kişinin bulunduğu kaydedildi.

İDDİA: UÇAK, ÜÇ FÜZEYLE HEDEF ALINDI
Öte yandan, Rus milletvekili ve emekli asker Andrei Kartapolov, bugün ülkenin güneyinde düşen askeri nakliye uççağının üç füze ile hedef alındığını ileri sürdü.

İddialarının kaynağını açıklamayan vekil, uçağın Batı'nın Ukrayna'ya sağladığı tipte füzelerle vurulduğunu iddia etti.

Kartapolov, uçağın düşmesiyle ilgili soruşturma ve incelemelerin söz konusu füzelerin Patriot mu ya da IRIS-T'mi olduğunu ortaya koyacağını savundu.

KREMLİN'DEN 'UÇAK KAZASINA' İLİŞKİN AÇIKLAMA
Uçağın düşmesine ilişkin Kremlin'den bir gazetecinin sorusuna yanıt olarak yapılan açıklamada, olayın 'incelendiği' bildirildi.

Askeri kuvvetler, yük, askeri ekipman ve silah taşımak için kullanılan Il-76 tipi askeri nakliye uçaklarında normalde beş mürettebat ve en fazla 90 yolcu kapasitesi bulunuyor. Ukrayna sınırına yakın Belgorod ise son aylarda Ukrayna'nın saldırılarının hedefli oluyor.

Son olarak, Rusya, aralık ayında düzenlenen bir füze saldırısında 25 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.