8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj...

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Koçer, mesajında, Türkiye'de ekonomik, sosyal ve siyasal alanda kadınların payının her geçen gün arttığını, kadınların ülkeye kazandırdıkları ve elde ettikleri başarılarla Türkiye'nin geleceğine yön verdiğini ifade etti.

Kadınların hayat standardını en üst düzeye çıkartmak, çalışma hayatında karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak, aile birlikteliğini sağlamak, iş hayatında ve siyasette kadınları daha aktif kılmak amacıyla gerek anayasa gerekse kanunlarda pek çok yenilik gerçekleştirildiğini aktaran Koçer, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız, çalışma hayatı, eğitim, sağlık, kültür, sanat, ticaret, girişimcilik gibi alanlarda çok daha önemli bir yerdeler. Kadınların haklarını korumaya, ayrımcı uygulamaları ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeler ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda toplumsal bilincin oluşmaya başlaması önemli gelişmelerdir. Ancak kadına karşı şiddet çok daha fazla ilgi ve önem gösterilmesi gereken bir konudur. Kadına karşı şiddet ile yapılacak mücadeleye herkesin katkı koyması ve çevresindekilerin bu konuya duyarlı olmasını sağlaması şarttır. Kadına şiddet olayı en büyük toplumsal sorunlarımızdan biri olarak devam ettikçe mücadelemiz de devam etmelidir. İnsanlarımızın eğitimi ile birlikte aile sosyal destek programları, aile destek merkezleri, sosyal hizmet ve dayanışma merkezleri, evlilik öncesi eğitim programları, aile eğitimi programları, aile danışmanlığı gibi uygulamalar ile aile yapısı güçlendirilmekte ve kadına şiddet konusunda toplumsal eğitim desteklenmektedir."

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise 8 Mart'ın tüm dünyada, kadınların kalkınma, daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirtti.

Kadınlar Günü'nün, kadınların toplumda layık olduğu saygınlığı kazanması, sorunlarının ve haklarının gündeme getirilerek olumlu sonuçlar elde edilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, "Türk Kadını, Cumhuriyet döneminde kültürel birlikteliğin vermiş olduğu kazanımlarla hak ettiği yerini almış, bu başarısını günümüzde de devam ettirmektedir. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğu bir gerçektir. Ev ve iş yaşantısında büyük başarılara imza atan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kalkınma ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve dayanışma günü olarak kutlamaları en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri, gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.