Adalet Bakanı Tunç Açıkladı! Instagram Tekrar Kapanacak Mı?

Adalet Bakanı Tunç Açıkladı! Instagram Tekrar Kapanacak Mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya düzenlemeleri, ekonomi ve sokak röportajlarına dair önemli açıklamalar yaptı. Instagram'a yönelik olası yaptırımlar, yeni ekonomik program ve sokak röportajları konusu gündemdeydi.

CNN Türk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, Instagram'ın Türkiye'deki yetkili kurumların taleplerini yerine getirmemesi durumunda platforma yönelik bant daraltma cezası uygulanabileceğini ifade etti. Terör örgütlerinin sosyal medya üzerindeki faaliyetlerine değinen Bakan Tunç, bu tür içeriklerin mahkeme kararlarıyla kaldırılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiği iddialarını da değerlendiren Tunç, bu tür söylentilerin ekonomiyi kötülemek amacıyla kasıtlı olarak yayıldığını söyledi. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek için yeni bir ekonomik programın uygulandığını vurgulayan Bakan, bu programın başarıyla ilerlediğini ve olumlu göstergeler elde edildiğini belirtti.

Sokak röportajlarının yasaklanmasına dair iddiaları da yanıtlayan Tunç, böyle bir yasağın söz konusu olmadığını, ancak terör propagandası veya şiddete teşvik gibi suç teşkil eden içeriklerin yargıya taşınabileceğini ifade etti. Ayrıca adalet sistemine yönelik eleştirilere karşı 22 yıllık süreçte yapılan "sessiz devrim" niteliğindeki reformlara dikkat çekti.

Kaynak:Odatv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.