Adıyaman'da çiftçilere yaklaşık 21 ton tohum dağıtıldı

Adıyaman'da çiftçilere yaklaşık 21 ton tohum dağıtıldı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce çiftçilere yaklaşık 21 ton tohum dağıtıldı.Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan...

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce çiftçilere yaklaşık 21 ton tohum dağıtıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte çayır mera ve yem bitkileri ekiliş alanlarının genişletilmesi, çiftçilerin kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi için "Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında üreticilere toplam 20 bin 875 kilogram tohum dağıtımı yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, kentte çayır mera ve yem bitkileri ekiliş alanlarının genişletilmesi, hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla uzun yıllardan bu yana bakanlık tarafından destekleme faaliyetleri uygulandığını belirtti.

Kıyas, 2021 yılında yonca eken çiftçilere dekara 90 lira, silajlık mısır eken çiftçilere dekara 100 lira ve tek yıllık yem bitkisi eken çiftçilere ise dekara 60 lira destek verildiğini belirtti.

2021 yılında kent genelindeki 342 çiftçiye 1 milyon 65 milyon lira destek ödemesi yapıldığını dile getiren Kıyas, "2022 yılında ilimiz merkez ve ilçelerine bağlı köylerde ekilmek üzere toplam, 14 bin 875 kilogram macar fiği, 1000 kilogram yonca, 4000 kilogram haymix ve 1000 kilogram süt otu tohumu olmak üzere toplam 20 bin 875 kilogram tohumluk dağıtımı gerçekleştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.