Ağaçtan 3 saatte çıkardı, Tam 30 bin lira kazandı! Altın değerinde…
Van'ın Çatak ilçesinde arıların kovanlarından kaçıp bir ceviz ağacında yaptıkları yuvada ürettikleri organik bal, “Arı Adam” lakabıyla tanınan Abdulvahap Semo tarafından keşfedildi. 30 yıldır arıcılıkla uğraşan Semo, ceviz ağacının kovuğundan 3 saatlik uğraşın sonunda 5 kilogram bal çıkardı. Balın kilogram değerinin 6 bin lira olduğunu söyleyen Semo, “Müşterilerimiz çoğu zaman ilaç niyetine satın alıyor.” dedi.
ARI ADAM ABDULVAHAP SEMO
Arıcılık faaliyetlerinin yaygın olduğu Van’ın Çatak ilçesinde zaman zaman kovanları terk eden arılar doğal yaşam alanlarında bal üretiyor. İlçedeki arıcıların hasat zamanı takip ettiği alanlarda tamamen organik bal bulunabiliyor. Uzun yıllardır Çatak ilçesinde arıcılık yapan “Arı Adam” lakaplı Abdulvahap Semo, ceviz ağacının kovuğundaki 5 kilogramlık organik balı, 3 saatlik bir çaba sonucu ortaya çıkardı.
YUVAYI BULMAK İÇİN KİLOMETRELERCE YÜRÜDÜ
Semo, kilometrelerce yol yürüyerek bulduğu arı kovanlarının yerini tespit ediyor. Bu kez bir ceviz ağacının kovuğunda 3 saatlik bir çalışma sonucunda 5 kilogram organik bal elde etti. Kilogram değeri 6 bin lira olan baldan 3 saatte 30 bin liralık kazanç elde etti.
“İLAÇ NİYETİNE SATIN ALIYORLAR”
Elde edilen balın, tamamen organik olması nedeniyle kilogram fiyatının 6 bin liraya kadar ulaştığını belirten Arı Adam Semo, “Yuvadan 3 saatlik çalışma sonucu 5 kilograma yakın organik bal çıkardık. Bu bal az bulunduğu ve dış etkenlere maruz kalmadan üretildiği için kilogram fiyatı 6 bin liraya kadar ulaşan çok değerli ve özel bir baldır. Balın şifasını bilen müşterilerimiz çoğu zaman ilaç niyetine satın alıyor. Talep üzerine her yere gönderebiliyoruz.”
ÖZENLE ÇALIŞIYORLAR
Semo, balı çıkarırken ağaca ve arılara zarar vermediklerini, bal aldıktan sonra kovuğu tekrar arının bal üretebileceği şekilde bıraktıklarını açıkladı. Ağaca zarar vermemek adına özel bir kapak kullanıldığını belirten Semo, yuvadaki balın ilaçsız ve el değmeden üretildiği için nadir bulunan bir özellik taşıdığını vurguladı.
Abdulvahap Semo'nun tespit ettiği yuvalar, 2 bin 800 rakımda yer alıyor. Ağaç balının kaya balından farkı olmadığını belirten Semo, her ikisinin de kovanlardan kaçan arıların güvenli bir yuva bulup organik bal ürettikleri nadir ürünler olduğunu dile getirdi.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.