AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına yeni isim atandı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına yeni isim atandı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına vekaleten bakan Mehmet Raşit Ocak atandı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’ın istifası üzerine vekaleten Av. Mehmet Raşit Ocak il başkanı görevini yürütüyordu.

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti İl Başkanı olarak birçok kişinin adı geçiyordu. Partinin Ankara’daki merkezine mülakat için çağrılan il başkan adayları arasında görevi vekaleten yürüten Raşit Ocak da vardı. Ocak’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra AK Parti Diyarbakır İl Başkanı olarak atandı.

MEHMET RAŞİT OCAK KİMDİR?

Mehmet Raşit Ocak, 1973 yılı Diyarbakır’da doğdu. 1991 yılı Manisa İmam Hatip Lisesinden,1995 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1996 yılı ile 1999 yılları arasında Diyarbakır’da serbest Avukatlık yaptı. 1999 yılında Avukatlık Mesleğine ara vererek, 2013 yılına kadar iki ilaç firmasında yöneticilik yaptı. Daha sonra yeniden serbest avukatlık yapmaya devam etti. 2018 yılında yapılan Arabulucu sınavını kazanarak Arabuluculuk yapmayı hak kazandı. 2015 yılında yapılan Kongre ile Ak Parti Yönetiminde görev aldı. 2015 yılı seçimler nedeni ile il Seçim İşleri Başkan yardımcılığı, SKM yönetiminde, il Hukukçusu ve il Eğitmeni olarak görev yaptı. 2016 yılında il Tanıtım Medya Başkanlığı görevine getirildi.2021 yılında girdiği il yönetim kurulu üyeliğinde il Seçim işleri Başkanı, il teşkilat başkanı ve il Siyasi ve Hukuki işler Başkanı görevlerinde bulundu. Avukat Raşit Ocak evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.