AK PARTİ ŞIRNAK İL BAŞKANINDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

AK PARTİ ŞIRNAK İL BAŞKANINDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Şırnak AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçimlerle ilgili adaylara ve seçmenlere sağduyulu olmaları konusunda seslenerek bazı hatırlatmalarda bulundu.

Şırnak il teşkilatı olarak hazırlıklarını yaptıklarını ve 21 yılık iktidar döneminde yapılan hizmetler ile halkın teveccühüne mahzar olmayı başardıklarını vurgulayan Şırnak AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, milletin tercihlerinin etkilemenin yolu bunların travmalarından beslenmek değil onlara hizmet etmekten geçtiğini belirtti.

Şırnak olarak 2019 yerel seçimlerinden sonra oluşturulan güven ve sağduyu ile birlikte vatandaşlara birbirinden kıymetli hizmetleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Erkan; “Şırnak Türkiye’nin incisi olacaktır, Şırnak kalkınmanın ve refahın adeta merkezi olacak, Şırnak’ta gerçekleştirilen petrol keşfi ile birlikte Şırnak’ın hem bölgesel etkisi Şırnak’ın toplumdaki varlığı kat be kat artmıştır” mesajını verdi.

“Güvenin, istikrarın ve kalkınmanın öncülüğünü yapmaya devam edeceğiz”

Şırnaklı gençlerin en çok dile getirdiği sorunların başında istihdam ve işsizlik sorunlarına da değinen Başkan Erkan; “Tabi ki bu işsizliğin temel nedeni de yılardan beri yaşanan terör atmosferinin bu bölgeye yaşatmış olduğu getiridir bu ama petrol keşfinin akabinde ümit ediyorum ki önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde 4-5 bin istihdam gerçekleşecek. İşsizliğin bertaraf olduğu güvensizliğin ve kaosun kalkmış olduğu bir Şırnak her geçen gün kalkınacak ve emin adımlar ile geleceğe ilerleyecektir. Bizler de AK Parti olarak hem güvenin hem istikrarın, kalkınmanın öncülüğünü yapmaya devam edeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

“HDP Halkın Travmalarından Besleniyor”

Şırnak bölgesinde siyasal olarak rekabet içerisinde oldukları HDP’nin ve onun değişik redaksiyonlarının beslenme biçiminin halkın travmaları olduğuna dikkat çeken Başkan Erkan; “Yeni kurulmuş parti ve HDP’nin bölgedeki taban bulma karşılık alma yöntemine baktığımız zaman halka hizmet etmek değildir. HDP’nin şu an seçilmiş 3 milletvekili var. Bir röportaj yapılsa acaba gençlerimizin kaçı bunları tanıyor? Acaba bunlar hizmet ettiği için mi tercih ediliyor? Veya bunlar memlekete faydalı işler yapacak çok iyi eğitimden geçmişler, etki alanları mı var? Hayır, tamamen arkalarında güç aldıkları dayandıkları örgüt ve örgütün beslenmek için olan bu halkın travmalarıdır. Ama AK Parti ve siyasetçilerinin toplumda karşılık bulma toplumda destek alma bicimi ise tamamen hizmetle alakalıdır” ifadelerini kullandı.

Seçim günü gençlerin tercihlerini yaparken bir kere daha düşünmesini isteyen Başkan Erkan; demokratik bir atmosferde bütün milletvekillerinin bir siyasi partide toplanmasının çok da doğru olmadığını düşündüğünü dile getirerek, pazar günü çok önemli bir seçimden geçileceğine ve Şırnak’ın seçimden sonra da kalkınmaya devam edeceğine vurgu yaptı.

Cizre Barajının hayata geçtikten sonra İdil ve Cizre Ovalarının sulamaya açılması ile birlikte burada da tarımın gelişeceğini aktaran Başkan Erkan, vatandaşlara bu noktada geleceğe güven içerisinde bakmalarını telkin ettiklerini söyledi.

“Toplumda en çok ihtiyaç duyduğumuz şey huzurdur”

İddialı bir parti olduklarını dile getiren Başkan Erkan; buradan tüm vatandaşlara sağduyu çağırısında bulunarak siyasetin kutuplaştırmasına ihtiyacı olmadığını ve siyasetin hiçbir zaman toplumu kutuplaştırmaması gerektiğini aktardı.

Hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlara eşit mesafede hizmet etmeyi tercih ettiklerini söyleyen Başkan Erkan; “Demokratik bir ortamda da siyasi tercihlerin toplumdaki kutuplaşmalar olmasını da doğru bulmuyoruz. O yüzden bütün vatandaşlarımızın sağduyu hoşgörü ile seçimi beklemesi seçim sonuçlarına herkesin demokratik bir şekilde tepki gösterip halkın iradesinin her şeyden üstün olduğunu kabullenmesini arzu ediyoruz. Toplumda en çok ihtiyaç duyduğumuz şey tabiî ki huzurdur” cümlelerini kullandı.

Kutuplaşma ve kamplaşmaların topluma faydası olmayacağına açıklık getiren Başkan Erkan, toplumun bütün bireylerine sağduyu çağırısında bulunarak; “Sükunet içerisinde demokratik bir seçim geçireceğiz seçimin sonucunda daha kuvvetli daha güçlü bir Türkiye elde edeceğiz herkesin huzurdan yana bir tavır takınması lazım burada siyasi partilere çok büyük görev düşüyor siyasi parti temsilcileri her ne olursa olsun toplumunda huzur muhafıza etmesi lazım kutuplaşmalar zıtlaşmalar kamplaşmalar Demokratik toplumlarda arzu etiğimiz mevzular değildir AK Parti yılardan beri Toplumu hoşgörü ile kucaklayan bütün toplumu benimseyerek ilerlemiştir. AK Partinin çalışmalarına baktığınız zaman gerek azınlık guruplar üzerine gerekse herhangi bir Din Dil Irk mezhep ayırımı yapmaksızın çarpıcı bir siyaset. Bakıldığı zaman da aslında AK Partinin kutuplaşmanın karşısında olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Hiçbir siyasi parti AK Parti kadar Kürtlerin temsiliyetini elde etmiş değildir. HDP’nin ve yan uzantılarının kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak lanse etmesi kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Şu anda mevcut parlamentoya bakıldığı zaman en çok Kürt temsili yetinin AK Parti’de olduğunu görebiliyoruz. Özelikle HDP’nin Kürt temsiliyeti Kürt dili üzerinden geliştirmeye çalıştığına baktığımız zaman bunun geçerliliğinin kalmadığını vurgulayabiliyoruz. Kürt Dilinin üzerinde geliştirilen veya geliştirmeye çalışan tüm vesayeti AK Parti kaldırmıştır. AK Parti en serbest hale getirmiştir. AK Parti bir üniversite dili haline getirmiştir Kürt dilinin özel eğitim kurumlarında bir eğitim dili olabilmesinin yasal engelleri kaldırıp gerekli yasal düzenlemeleri de AK Parti yapmıştır” şeklinde konuştu.

Vatandaşların kutuplaşmalardan uzak bir şekilde tercihlerini yapmasını isteyen Şırnak Ak Parti İl Başkanı Erkan; Türkiye yüzyılı hedefimize adım adım ilerlediklerini, 14 Mayıs akşamında Türkiye’nin ve Recep Tayip Erdoğan’ın zaferi olacağını söyleyerek AK Parti teşkilatları olarak en güzel hizmetleri yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. (Şilan BAHŞİŞ)

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.