AK Parti Şırnak Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Basın Açıklaması Yaptı

AK Parti Şırnak Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Basın Açıklaması Yaptı

Şırnak'ta AK Parti Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir basın açıklaması düzenledi.

Kadın Haklarına Destek Veriliyor

AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Bişenk Fatma Acar, yaptığı açıklamada, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; emek veren, alın teri döken, üreten tüm kadınların günüdür." dedi. Acar, Sayın Cumhurbaşkanı'nın kadınların hak mücadelesine verdiği önemi vurgulayarak, kadın ve erkeğin toplumda adaleti birlikte sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Kadınların Katılımı Artıyor

AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar, kadınların karar alma mekanizmalarına katılımını artırmak için çeşitli düzenlemeler yapıldığını belirten Acar, 2004 yılında Anayasa'ya "Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir" hükmünün eklendiğini hatırlattı. 2010 yılında yapılan düzenleme ile kadın-erkek fırsat eşitliğinin daha da güçlendirildiğini ifade etti.

Eğitimde Fırsat Eşitliği

Acar, eğitimin önemine vurgu yaparak, iş gücü piyasasına katılımın ve karar alma mekanizmalarına katılımın eğitimle doğru orantılı olduğunu söyledi. AK Parti döneminde açılan üniversiteler ve artan kız öğrenci sayısının, kadınların eğitimdeki başarısını gösterdiğini dile getirdi.

Kadın İstihdamı ve Siyasette Temsil

Kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmek amacıyla çeşitli hibe ve teşviklerin artırıldığını belirten Acar, kadın istihdamının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, parlamentoda kadın temsilinin artırılması ve kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan düzenlemelerin de önemine değindi.

AK Parti'nin Kadın Politikası

AK Parti'nin kadın hakları ve aile bütünlüğünün korunması konusunda kararlı bir duruş sergilediğini belirten Acar, partinin kadın hakları ve eşitliği konusundaki mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. Türkiye'nin geleceği için kadın ve erkeklerin birlikte çalışma azmi ve kararlılığının önemine vurgu yaptı.

Acar, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü içten dileklerle kutlayarak, daha güçlü, daha eşit ve daha adil bir toplum için birlikte çalışma çağrısında bulundu.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.