Ak Parti'den Flaş Karar! 3 Şehir MHP'ye Bırakılacak

Ak Parti'den Flaş Karar! 3 Şehir MHP'ye Bırakılacak

Cumhur İttifakı olan Ak Parti ve MHP kulislerinde konuşulanlara göre yerel seçimlerde bu senede 3 büyükşehir MHP'ye bırakılacak.

Erdoğan ile Bahçeli'nin büyükşehir belediye başkan adayı paylaşımında yeni bir gelişme yaşanmayacak. Ak Parti , Adana, Mersin ve Manisa'yı yine MHP'ye bırakacak.

Cumhur ittifakı'nda AKP ile MHP'nin oluşturduğu çalışma grubu raporunu tamamlayarak genel başkanlara verdi.

Bahçeli bugün Saray'a çıkacak

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli, bugün Saray'da bir araya gelerek mutabakatı değerlendirecekler.

AKP ve MHP 30 büyükşehirde ortak adayla seçime gidecek. 30 büyükşehirden 2019'da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa'da MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı desteklenecek, diğer 27 büyükşehirde ise MHP seçmeni AKP'li adaya oy vermeye yönlendirilecek.

27 YERDE ORTAK ADAY

AKP ve MHP ayrıca 27 il belediyesinde de işbirliği yapacak. Bu belediyelerden 23'ünde AKP, 4'ünde ise MHP’nin adayının destekleneceği ifade edildi. Bu illerde Osmaniye'nin dışında CHP'nin yönetimindeki il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP'li adayın destekleneceği iddia edildi.Kırşehir, Bartın, Amasya

HÜDAPAR DA AKP İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAK

AKP, orta Anadolu ve Batı illerinde MHP ile yürürken, Doğu ve Güneydoğu illerinde de Hizbullah patentli Hüdapar ile birlikte olacak.

Doğu illerinde AKP'nin Hüdapar'ı destekleyeceği iddiaları gündeme gelmişti. Ancak 14 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi yerel seçimlerdeki işbirliği kapsamında AKP'nin YRP, Hüdapar ve DSP ile yürüttüğü görüşmeler kapsamında, yüzde 1 civarında oyun olan Hüdapar'ın aday çıkarmayacağı ve AKP’nin adaylarına destek vereceği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.