Ak Parti'nin İtiraz Ettiği İlde Seçimler İptal Edilmeyecek: Mazbata CHP'li Başkana Verilecek

Ak Parti'nin İtiraz Ettiği İlde Seçimler İptal Edilmeyecek: Mazbata CHP'li Başkana Verilecek

CHP'nin 31 mart yerel seçmlerinde 176 oy farkla kazandığı Ardahan'da Ak Partili aday itiraz etti. İtirazın ardından ilçe seçim kurulu seçimlerin yenilenmesine karar vermesinin ardından il seçim kurulu mazbatanın CHP'li başkana verilmesini kararlaştırdı.

CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde 176 oy farkla kazandığı Ardahan’da il seçim kurulu seçim yenileme kararını iptal etti, mazbatanın CHP’li Faruk Demir’e verilmesini kararlaştırdı.

176 oy farkla CHP adayı Faruk Demir’in kazandığı seçime AK Parti adayı Yunus Baydar itiraz etti.

İtirazları haklı bulan Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine karar verdi ancak Ardahan İl Seçim Kurulu, kararı iptal etti, mazbatanın CHP’li Faruk Demir’e verilmesine karar verdi.

Ardahan Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Faruk Demir, 5 bin 49 oy alarak seçimi kazanmıştı. İkinci sıradaki AKP’nin Belediye Başkan adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oyda kalmıştı.

Faruk Demir Ardahan'ın mevcut belediye başkanıydı.

faruk.jpg

Faruk Demir kimdir?

Faruk Demir, 1963 yılında Ardahan’ın Hanak ilçesinde dünyaya geldi. Demir, ilk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu.

Faruk Demir, 1999 yılında DSP'den milletvekili adayı oldu ve 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda olan Faruk Demir, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Ardahan Belediye Başkanı oldu.

İnsan Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı.

Faruk Demir, 1987 yılında TRT'nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de çalışmaya başladı ve 1999 yılına kadar devam etti.

Faruk Demir, TRT ekranlarında Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı.

2013 yılında CHP Çankaya belediye başkan aday adayı, 2015 yılında CHP Ardahan Milletvekili aday adayı oldu.

Faruk Demir, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Ardahan Belediye Başkanı oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.