Ak Parti'nin Şırnak Belediyesi için Belediye Başkan Adayı Belli Oldu

2024, 31 martta gerçekleşmesi beklenen yerel seçimler için bütün partilerin adayları belli olmaya başladı. Şırnak'tan da partiler adaylarını açıklamaya başladı. Ak Partinin Şırnak Belediyesi için adayı belli oldu.

Belediye başkanlığı seçimlerine için az bir zaman kala Ak Partinin Şırnak Belediyesi için belediye başkan adayı belli oldu. Vatandaşların merakla beklediği adayın ismi belli oldu. 2019 yılında Ak Parti'den aday olan ve şimdi mevcut başkanlık görevini yürüten Belediye Başkanı Mehmet Yarka'nın, 2024 yerel seçimlerinde tekrardan belediye başkanlığına aday olduğu belirtildi.

Henüz resmi bir açıklama olmaması ile beraber Ak partiye yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Ak Parti'nin Şırnak Belediyesi için Aday göstereceği kişi Mehmet Yarka.Resmi açıklamanın ise 7 ocak pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile resmiyet kazanacak.

yarka-1.jpg Mehmet Yarka

Mehmet Yarka Kimdir?

Mehmet Yarka, Kürt asıllı Türk siyasetçi ve iş adamıdır. 2019 yılındaki yerel seçimlerden beri Şırnak Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

2019 yerel seçimlerinde Şırnak'ta AK Parti adına belediye başkanlığını kazanması ulusal medyada seçimin sürprizlerinden biri olarak görülmüştür.

29 Ocak 1963 tarihinde Şırnak'ta doğmuş, lise öğrenimini Şırnak'ta tamamlamıştır. 1986 yılında siyaset hayatına Anavatan Partisi ile başladı. İlk defa 1989 yılında seçilerek belediye meclis üyesi ve belediye başkan vekili olarak görev yaptı. Şırnak il statüsü kazandıktan sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler üstlendi. Şırnakspor Kulübünü kurdu ve 2003-2005 yılları arasında Şırnakspor Kulübü başkanlığı yaptı. 2004 yılında da belediye başkanlığı için aday olmuş fakat seçilememiştir. Yarka evli ve 3 çocuk babasıdır. Ankara'da kurmuş olduğu May İnşaat firmasında yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır.

Belediye Başkanı Olarak Seçilmesi
2019 yerel seçimleri için AK Parti'den aday gösterilen Mehmet Yarka, aday gösterilmesi ile ikamet ettiği Ankara'dan memleketi Şırnak'a geldi. Şırnak'ta kullanılan 31.946 geçerli oy arasından 19.718 oy alarak %61,7'lik oy oranıyla belediye başkanı seçildi. En yakın rakibi olan HDP'li Hişar Osal ise 11.194 oyla %35'te kaldı.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum