"Akça Kadınlar Üretiyor" projesi devam ediyor

"Akça Kadınlar Üretiyor" projesi devam ediyor

ŞANLIURFA (AA) - Akçakale Belediyesi tarafından hayata geçiren "Akça Kadınlar Üretiyor" projesi kapsamında üretilen domates ve biberler yurt dışına gönderiliyor.Belediyeden...

ŞANLIURFA (AA) - Akçakale Belediyesi tarafından hayata geçiren "Akça Kadınlar Üretiyor" projesi kapsamında üretilen domates ve biberler yurt dışına gönderiliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl kadınların ekonomik hayata katılmaları ve ev ekonomisine destek olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Akça Kadınlar Üretiyor" projesi kapsamında 100 kadın, 300 dönüm üzerinde biber üretimi yapmaya başladı.

Bu yıl projede değişikliğe gidildi ve kadın işçi sayısı 200'e çıkartıldı. Ürün yelpazesi de genişletilerek 500 dönüm üzerinde biber üretimine domates, patlıcan, kavun ve karpuz eklendi. Yetiştirilen ürünlerden domatesin hasadı yapıldı ve tonlarca domates projeyle istihdam edilen işçiler sayesinde kurutularak Avrupa ve ABD'ye ihraç edilmeye başlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, ilçede ilkleri gerçekleştirdiklerini belirterek 200 kadının istihdam edilmeye başlandığını belirtti.

Bu yıl ürün yelpazesini genişlettiklerini ifade eden Yalçınkaya, şöyle devam etti:

"Geçen sene kadın kardeşlerimiz ile burada biber üretimi yaptık. Bu sene çeşitlendirdik. Biberin yanına domatesi koyduk. Domates Amerika, Avrupa ve iç pazara gidiyor. Burada kurutularak doğal halde insanların sofrasına gidiyor. Temiz gıda dünyanın sorunu. Biz de temiz, tabii gıda üretimini kadın kardeşlerimiz gerçekleştiriyorlar ve burada destan yazıyorlar. Güneşin altında hem ekmeklerini kazanıyorlar, üretim yapıyorlar. Buraya büyük bir katkı oldu. 200 kadın kardeşimiz çalışıyor."



"Akça Kadınlar Üretiyor" projesi devam ediyor

"Akça Kadınlar Üretiyor" projesi devam ediyor

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.