Al Jazeera muhabirinin eşi ve 2 çocuğu Gazze saldırısında öldü

Al Jazeera muhabiri Wael Dahdouh'un eşi ve iki çocuğu, İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne düzenlenen bir hava saldırısında yaşamını yitirdi. Wael Dahdouh Kimdir? İsrail saldırısında ölen gazeteci ve ailesi

Al Jazeera muhabiri Wael Dahdouh'un eşi ve iki çocuğu, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdi.

Dahdouh, ailesini Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine tahliye ettikten sonra, İsrail'in ailesini güneyde sığındıkları evde hedef aldığını açıkladı.

img-20231025-224523.jpgAl Jazeera muhabiri Wael Dahdouh

"İNTİKAMI ÇOCUKLARDAN ALIYORLAR"

Dahdouh, ailesinin hayatını kaybettiği anı göz yaşları içinde anlatırken, "Az önce yaşananlar açık bir şekilde gösteriyor ki, Gazze'de kadınlar ve çocuklar sürekli hedef halinde. İsrail'in Nuseyrat bölgesini hedef alan saldırıları haber yaparken, İsrail işgalinin bizi cezalandırmaktan çekinmeyeceğini biliyorduk. İntikamı çocuklardan alıyorlar, ancak gözyaşlarımız insani bir tepki, korkaklıkla ilgili değil" dedi.

AL JAZEERA AÇIKLAMA YAPTI

Katar merkezli Al-Jazeera kanalından yapılan açıklamada, “İsrail’in, Gazze Şeridi’ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nda bir evi hedef alan saldırısında meslektaşımız Vail el-Dahduh’un eşi, oğlu ve kızı da dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişi şehit oldu.” İfadesi kullanıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.