Altını Olanlar Dikkat Uzmanı Tarih Verdi: O Gün Gelmeden Satmayın

Altını Olanlar Dikkat Uzmanı Tarih Verdi: O Gün Gelmeden Satmayın

Gram altın sahiplerine uzmanlardan uyarı, o tarih gelmeden sakın satmayın. Açıklama yapan uzmanlar gram altın fiyatlarının bir hayli yükseleceğini belirtti. İşte yapılan açıklama ve detayları...

Gram altın yatırımcılarına uzmanlardan tarih ve saat verilerek uyarı geldi! Çarşamba gününden itibaren paylaşılan veriler piyasayı sarsacak! Altın satışı nefesler tutuldu. İşte tüm detaylar...

Altın fiyatlarındaki hareketliliğin sürdüğü zamanlarda, ünlü ekonomistten açıklama geldi. Yakın zamanda 2.000 TL seviyelerine yükselen gram altın günümüzde 1857 TL'den işlem görüyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI 11 ARALIK 2023 SON DAKİKA!

Ons Altın:

Alış fiyatı : 1.999,06 dolar Satış: 1.999,34 dolar

Gram altın

Alış: 1.862,62 TL Satış: 1.862,931 TL

Çeyrek altın

Alış:3.132,00 TL Satış: 3.172,00 TL

Yarım Altın

Alış: 6.284,00 TL Satış: 6.346,00 TL

Tam Altın

Alış: 12.407,80 TL Satış: 12.654,30 TL

Cumhuriyet Altını

Alış: 12.527,00 TL Satış: 12.642,00 TL

ALTIN VE BORSA'DA TALEP ARTTI
ABD'de açıklanan işsizlik verilerinin faiz beklentilerinin yüksek kalması yönünde olacağını belirten Ekonomist Hikmet Baydar, ABD'nin 2024 yılında faiz indirimine dair beklentilerin düştüğünü söyledi. Altın fiyatlarını olumsuz etkileyen gelişme, yakın zamanda faiz indirimi beklentisinin altın ve borsada talebi artırdı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLANACAK
Ünlü ekonomistin açıklamalarına göre, altında henüz zirve görülmedi. Ons altın fiyat için 2000 doların kritik bir seviye olduğunu söyleyerek, düşüş sinyallerine rağmen, aşırı bir düşüş beklenmediğini işaret etti.

İşsizlik verilerin ardından uzman isim Çarşamba gününü işaret etti. Çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararının ardından piyasa merak konusu oldu. FED pas geçer beklentisinin hakim olduğunu söyledi.

YÜKSELİŞ İÇİN NEDEN DAHA ÇOK!
Gram altın fiyatlarına dair yıl sonu tahmininde bulunan uzman isim, faiz sürelerinin uzayacağına dair beklentilerin oluşması halinde 1830 TL seviyelerine gerileme şansının olduğunu vurguladı. Global'de yaşanan dalgalanmaların da etkisi büyük. Karar sonrasında altın fiyatlarında düşüşten çok yükselişler için neden bulunuyor.

GRAM ALTINDA YIL SONU TAHMİNİ
Güvenli liman olarak nitelendirilen altın, jeopolitik risklerin artmasıyla yatırımcıyı çekiyor. Kur tarafından oluşan enflasyonist baskı, enflasyonun düşme eğilimi göstermemesi halinde ekonomist Baydar, gram altında düşüşün anlamlı olmadığını belirtti. Gram altının yıl sonunda 1902 TL seviyelerine kadar tekrardan deneme yapabileceğini işaret etti.

Kaynak:Karar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.