Araba Sahiplerine Üzücü Haber: Yeni Vergi Yolda

Araba Sahiplerine Üzücü Haber: Yeni Vergi Yolda

Asgari ücretin artması ile beraber bir çok kalemde zam yapıldı. 2024 yılı için araç sahiplerine kötü haber verildi. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ardından 2024 yılında karbon vergisi de ödenmesi gerekenler listesine eklenmiş durumda.

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında açıklanan karbon vergisi, yeni yıl ile birlikte araç sahiplerini de etkilemeye hazırlanıyor. 2024'ün getirdiği asgari ücretle birlikte bir dizi zamlı kaleme ek olarak, araç sahipleri de yeni bir vergi ödemek zorunda kalacaklar.

Bu yıl 17 bin 2 lira olarak belirlenen 2024 asgari ücreti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Yeni yıl ile birlikte birçok alana zam yapılırken, araç sahipleri için ise kötü haber geldi. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ardından 2024 yılında karbon vergisi de ödenmesi gerekenler listesine eklenmiş durumda.

OVP'de yer alan ifadeler doğrultusunda, karbon vergisi niteliği taşıyan vergiler gözden geçirilecek. Tamamlayıcı karbon vergisi dahil karbon fiyatlandırma araçlarının kalkınma ve yatırım ortamındaki ekonomik ve sosyal etkileri analiz edilecek.

OVP metninde şu ifadelere yer verildi:

"Karbon vergisi niteliği taşıyan vergiler gözden geçirilecek ve tamamlayıcı karbon vergisi dahil karbon fiyatlandırma araçlarının kalkınma ve yatırım ortamı üzerinde yol açacağı ekonomik ve sosyal etkiler analiz edilecektir. Enerji tüketiminde verimliliğin artırılması, iklim değişikliği ve çevre kirliliği ile mücadele edilmesine yönelik vergi uygulamalarına devam edilecektir."

Duvar'ın haberine göre; karbon vergisi, sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla uygulanan bir vergi türüdür. Bu vergi, petrol, doğalgaz, kömür, linyit ve tüm ürünlerin üretimi, ithalatı ve satışı sırasında oluşan sera gazı emisyonlarına göre hesaplanmaktadır. Karbon vergisinin araç sahiplerini nasıl etkileyeceği henüz net değil, ancak verginin yakıt fiyatlarına yansıması beklenmektedir. Bu durumda, araç sahipleri daha fazla yakıt parası ödemek durumunda kalabilirler.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.