Araç Sahipleri Dikkat! Bu Gece Akaryakıta Büyük Bir Zam Gelecek! Depolarınız Boş Kalmasın

Araç Sahipleri Dikkat! Bu Gece Akaryakıta Büyük Bir Zam Gelecek! Depolarınız Boş Kalmasın

Hamas ve İsrail savaşı ile beraber döviz kurları ve brent petrol fiyatlarında hareketlilik durmuyor. Bu gece itibari ile akaryakıt fiyatlarına büyük bir zam geleceği belirtiliyor.

Hamas'ın 7 Ekim tarihinde İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonuyla bölgede gerginlik arttı. İsrail'in karşılık vermesi ve Gazze'yi bombardıman altına almasıyla çatışmaların şiddeti bir hayli yükseldi. Bu durum, dünya genelinde ekonomik dalgalanmalara neden oldu ve petrol fiyatlarını etkiledi.

Akaryakıt Fiyatları Yükseliyor

Yaşanan gelişmeler piyasaları da doğrudan etkilerken, brent petrolün varil fiyatı 91 dolara kadar çıktı. Bu gelişme sonrası akaryakıt fiyatlarına kallavi bir zam göründü. 17 Ekim salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresine 2 lira 23 kuruş zam bekleniyor.

Yüksek Zamlar Bekleniyor

Zammın ardından motorinin litresi Şırnak'ta 43 lira 76 kuruşa, Ankara'da 40 lira 21 kuruşa, İzmir'de ise 40 lira 37 kuruşa çıkacak. Bu yüksek zamlar, sürücülerin yakıt maliyetlerini artıracak.

Önceki İndirimler Geride Kaldı

Geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatlarına üst üste indirim gelmişti. 6 Ekim'de benzinin litresi 2 lira 10 kuruş, 7 Ekim'de ise 1 lira 17 kuruş ucuzlamıştı. 8 Ekim'de ise motorine 2 lira 92 kuruş indirim gelmişti. Ancak, son gelişmeler akaryakıt fiyatlarını artırmış durumda.

Seçim Sonrası Fiyat Artışları

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimler öncesi benzinin litresi 19 lira seviyelerinde, motorin litre fiyatı ise 18 lira seviyelerindeydi. Ancak, son 4 ay içinde akaryakıt fiyatları 2 kattan fazla arttı. Bu durum, sürücülerin bütçelerine ek yük getiriyor.

Yaşanan bu gerginlikler ve fiyat artışları, ekonomik istikrarsızlığa neden olabilir. Sürücüler, yakıt maliyetlerini yakından takip etmeliler.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.