Aşan; Kuzu Kırpma Festivali’ni Değerlendirdi

Aşan; Kuzu Kırpma Festivali’ni Değerlendirdi

Beytüşşebap Belediye Başbakanı Habip Aşan, Laleş Yaylasında 23- 24 Temmuz’da düzenlenen Geleneksel Kuzu Kırpma Festivali’ni değerlendirdi.

Beytüşşebap Belediye Başbakanı Habip Aşan, Laleş Yaylasında "Geleneksel Kuzu Kırpma Festivaline vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ve festivalin renkli görüntülere sahne olduğunu söyledi.

Beytüşşebap Laleş Yaylasında Şırnak Valiliği himayelerinde gerçekleşen kuzu Kırpma Festivaline; Şırnak Valisi Osman Bilgin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan, Şırnak Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, ilçe ve belde Belediye Başkanları, kurum müdürleri, kanaat önderleri, ilçe içinden ve dışından binlerce vatandaş katıldı.

2 gün süren festivalde vatandaşlar kamp kurarak gece Laleş Yaylası'nda konakladılar. Festivalde geleneksel yarışmalar, yemek ikramları, geleneksel oyunlar, halk konserleri, çocuklar için oyun alanı gibi etkinlikler yer aldığını aktaran Beytüşşebap Belediye Başkanı Aşan, ilçede faaliyet gösteren esnafların da ekonomik yönden katkıları olduğunu dile getirdi.

 Kuzu Kırpma Festivali’nde yöresel ürünlerin tanıtımı için de standlar kuruldu. Gerçekleşen yarışmalarda kuzu kırpma haricinde festivalde en güzel koç, en güzel peynir ve en güzel yoğurt yarışmaları da yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere toplam 240 bin TL ödül dağıtıldı. Ayrıca yarışmaya giren ve dereceye giremeyen çiftçilere de birer tam altın hediye edilerek çiftçiliğe teşvikleri sağlamış oldu.

Festival sonunda değerlendirmelerde bulunan Beytüşşebap Belediye Başkan Aşan; “Kuzu Kırpma Festivali her anında renkli görüntülere sahne oldu. Başta kıymetli Beytüşşebaplılar olmak üzere festivalimize yoğun ilgi gösteren herkese, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.