Aşçılar Derneğinden Kahvaltı Programı

Aşçılar Derneğinden Kahvaltı Programı

Şırnak Engelli Yaşlı ve Yetim Vefa Yardımlaşma Derneğinin ev sahipliğinde Güneydoğu Aşçılar Derneği tarafından kahvaltı programı düzenlendi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Şırnak Engelli Yaşlı ve Yetim Vefa Yardımlaşma Derneğinin ev sahipliğinde Güneydoğu Aşçılar Derneğinin düzenlediği kahvaltı programına katıldı.

Şehri Nuh Otel’de düzenlenen programa Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve eşi Fatma Yarka, Güneydoğu Aşçılar Derneği Başkanı Serdar Atabey, Şırnak Engelli Yaşlı ve Yetim Vefa Yardımlaşma Derneği Başkanı Bişenk Fatma Acar, kurum Müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile aşçılar iştirak etti.

Vali Pehlivan, programın amacının gastronomi ve yemek kültürüne dikkat çekmek olduğunu belirterek, kültür hazinesinin önemli bir parçasını teşkil ettiğini dile getirdi.

Anadolu'da diğer birçok alanda zenginlikler olduğu gibi yemek kültürünün de büyük bir zenginliğe sahip olduğuna vurgu yapan Vali Pehlivan, Nuh'un gemisine ev sahipliği yapan Şırnak’ta da başta aşure gibi yüzyıllardır yapılan yemek olmak üzere birçok yemek ve o yemeklerin yapıldığı besin maddelerinin bolca olduğunu hatırlattı.

Cudi Dağı Tabiat Parkı Olma Yolunda

Cudi'nin adını bundan sonra ulusal ve uluslararası boyutta çok daha sık duyulacağını söyleyen Vali Pehlivan; “Cudi’nin Tabiat Parkı ilan edilmesi ve devamında da Milli Park ilan edilmesi konusundaki çıkış noktalarımızdan biri oradaki endemik bitki türleri ve hayvan türleridir. Orada bin civarında biyolojik çeşitlilik tespit edildi. Organizasyon vesilesiyle şunu da hatırlatalım ki Tarım ve Orman Bakanlığımızın endemik bitkiler konusunda Anadolu'da yapmış olduğu araştırmalarının ana başlığı Nuh'un Gemisi'dir. İlk geldiğim aylarda güzel bir toplantı yapmıştık. Toplantıda bilim adamları Cudi'de keşfedilen 2 adet endemik türün sadece Şırnak’a özgü olduğunu dile getirdiler ve raporladılar. Bu bitkilerin bir kısmı tıp alanında kullanıldığı gibi birçoğu yemek alanında, mutfakta da kullanılıyor. Ben inanıyorum ki Güneydoğu Anadolu Aşçılar Derneği ve bu işe gönül veren kardeşlerimiz, derneklerimiz bu alanda daha da fazla faaliyetler yapmak suretiyle, coğrafi tescil konusunda başlatmış olduğumuz çalışmaların neticelenmesi ve daha çok ürünümüzün tescil edilmesi ile birlikte Şırnak'ın belki de unutulmaya yüz tutmuş birçok yemeği yeni nesil tarafından tanınacak ve yapılmaya başlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin Valisi olarak atanması nedeniyle birkaç gün sonra Şırnak’tan ayrılacağını belirten Vali Pehlivan, "3 yıla yakın süredir siz Şırnaklı hemşerilerimize hizmet etmek, her platformda ve yaşadığımız pandemi şartlarına rağmen bütün hizmet alanlarında elimizden gelenin en iyisini yapma gayretinde olduğumuzu ve her şeyden önce kıymetli Şırnaklı hemşerilerimizi tanımaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Buradan çok güzel duygularla ayrılıyoruz. Derler ki bir selamın bile hakkı vardır. Bu vesile ile sizlerden helallik talep ediyorum. Haklarınızı lütfen helal edin. Bizden yana varsa haklarımız helal olsun. İnşallah bundan sonra da Şırnak'tan güzel haberler duymaya devam edeceğiz. Hepinizi en içten duygularımla, sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyor, Allah'a emanet olun diyorum. Sağ olun, var olun" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yarka, Güneydoğu Aşçılar Derneği Başkanı Atabey ve Engelli Yaşlı ve Yetim Vefa Yardımlaşma Derneği Başkanı Acar da birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini paylaştı, Şırnak’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Vali Pehlivan’a teşekkürlerini sunarak yeni görevinin hayırlı olmasını temenni etti.

Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.