ASDEP Personelinden Statü Farkı Tepkisi: Sorun ve Çözüm Raporu Sağlık-Sen'e Sunuldu
Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında 4/D statüsünde çalışan sözleşmeli personeller, uzun süredir yaşadıkları statü farklılıklarına yönelik rahatsızlıklarını bir raporla dile getirdi. Şırnak Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü’nde görev yapan personeller tarafından hazırlanan bu kapsamlı rapor, ASDEP 4/D Çalışanlar Temsilcisi Abdurrahman Akyol tarafından Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal’a sunuldu.
Statü Eşitsizliği ASDEP Personelinin Gündeminde
Raporda, ASDEP kapsamında çalışan sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, sosyologlar, psikolojik danışmanlar, çocuk gelişimi ve aile-tüketici bilimleri mezunlarının eşit işe eşit ücret ve eşit statü talepleri yer aldı. ASDEP temsilcisi Abdurrahman Akyol’un ilettiği bu çalışma, sahada birebir görev yapan personellerin deneyimlerinden ve yaşadıkları mağduriyetlerden yola çıkılarak hazırlandı.
Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, raporu teslim alırken yaptığı açıklamada, kamu personel sisteminde yaşanan farklı istihdam türlerinin ciddi rahatsızlık oluşturduğunu vurguladı. Anmal, “Kamu kurumlarında aynı işi yapan çalışanların farklı statü ve ücretle görev yapması, çalışma barışını zedeliyor,” diyerek duruma dikkat çekti.
"Kamu Personel Rejimi Gözden Geçirilmeli"
Sabğatullah Anmal, Memur-Sen Genel Merkezi’nin kamu personel rejimi konusunda yürüttüğü çalışmalara işaret ederek, eşit haklar ve adil çalışma koşulları için mücadele ettiklerini dile getirdi. Özellikle Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’ın öncülüğünde yürütülen görüşmeler sayesinde birçok sorunun çözüm sürecine girdiğini belirten Anmal, ASDEP personelinin hazırladığı raporun da genel merkeze iletileceğini söyledi.
“Sağlık-Sen genel merkezimizin sorunlara karşı kararlı ve yorulmaz çalışmaları ile birçok sorunun çözüldüğünü büyük bir mutlulukla takip ediyoruz. ASDEP çalışanlarının da taleplerini ve çözüm önerilerini en kısa sürede genel merkezimize ulaştıracağız. Umut ediyoruz ki, daha önce ‘çözülmez’ denilen birçok sorun gibi bu sorun da masaya yatırılarak çözüme kavuşacaktır,” ifadelerini kullandı.
Personelin Umudu: Sorunlar Masaya Yatırılsın
ASDEP personelinin temel talepleri arasında, kadroya geçiş hakkı, ücret eşitsizliğinin giderilmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi yer alıyor. Sunulan raporla birlikte, seslerini duyurmak isteyen personel, yetkili sendikaların ve ilgili bakanlığın konuyu dikkate alarak gerekli adımları atmasını bekliyor.
Kamu çalışanlarının sorunlarının çözüm merkezi haline gelen Sağlık-Sen’in, bu konuda da aynı duyarlılığı göstereceği düşünülüyor. ASDEP çalışanları, diğer kamu görevlileriyle eşit haklara kavuşacakları günü umutla bekliyor.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.