Aşiret Düğününde 2023 Yılının Rekoru Kırıldı! Damada 10 Milyon Lira Geline Kilolarca Altın Takıldı!

Aşiret Düğününde 2023 Yılının Rekoru Kırıldı! Damada 10 Milyon Lira Geline Kilolarca Altın Takıldı!

Son zamanların en kalabalık aşiret düğünü gerçekleşti. 10 bin kişinin katıldığı Bayram ve Şen ailelerinin düğününe dünyanın 4 bir yanından davetli katıldı. Düğünde damada 10 milyon 150 bin lira nakit para geline ise kilolarca altın takıldı.

Van'da son yılların en yoğun katılımlı düğünü gerçekleşti. Cemal Bayram'ın oğlu Onur Bayram, Gıravi aşiretinden Faik Şen'in kızı Havin Şen ile dünya evine girdi. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen bu muazzam düğün törenine Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra Amerika, Almanya, Fransa, Hollanda, İran, Irak ve Suriye'den katılım oldu.

4.jpg 4.jpg

Törende 220 küçükbaş hayvan kesildi ve aşiret liderleri, kanaat önderleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve iş adamları dahil yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Zengin bir yemek ikramının ardından takı törenine geçildi ve bu özel an yaklaşık 6 saat sürdü. Takı töreninde 12 kişi para sayarken damada 10 milyon 150 bin TL nakit para, geline ise kilolarca altın takılarak son yılların en gösterişli düğünü olarak hafızalara kazındı.

3.jpg 3.jpg

SADE BİR DÜĞÜN OLDU

Düğün töreni sırasında bir konuşma yapan Vanlı iş adamı Veysel Ürüm, beklenenin çok üzerinde bir katılımın gerçekleştiğini belirterek, "Bölgenin kanaat önderleri, aşiret reisleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ve iş insanlarını konuk ettik. Daha coşkulu ve daha pırıltılı bir düğün yapmak isterdik ama İsrail'in Filistinli kardeşlerimize yönelik zulmü nedeniyle sade bir düğün oldu. 8 bin kişiyi bekliyorduk ama on bine yakın kişi katıldı. Düğünümüzde altınlar hariç 10 milyon 150 bin TL nakit para geldi. 2023 yılı ve öncesinin rekorunu kırdık. Final havasında bir düğün yaşadık. Ben gelin ve damada bir ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.

1.jpg 1.jpg

Damadın babası Cemal Bayram ise düğüne olan yoğun ilginin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirterek, "Düğünümüze Amerika, Fransa, Almanya, Hollanda, İran, Irak, Suriye ve Yunanistan'dan gelen misafirlerimiz oldu. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca ulaşamadığım arkadaşlarım ve dostlarım var. Belki adres değişikliği, belki yoğunluktan dolayı ulaşamamış olabilirler. Ben onların üzüntüsünü yaşıyorum. Şimdiden hepsinden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

5.jpg 5.jpg

FİLİSTİNE YAPILAN SALDIRILAR YÜZÜNDEN ÇOŞKULU BİR DÜĞÜN YAPAMADIK

İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı katliamlar nedeniyle buruk bir mutluluk yaşadıklarını vurgulayan Bayram, "Malum İsrail'in Filistin'e saldırısını içimize sindiremiyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Bu nedenle fazla coşkulu bir düğün olmadı" diye konuştu.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.