Atıl durumdaki kömürlük 500 kişiye ekmek kapısı oldu

Atıl durumdaki kömürlük 500 kişiye ekmek kapısı oldu

Şırnak Üniversitesinin atıl durumda olan kömürlüğü, Valilik ve Belediye öncülüğünde tekstil atölyesine dönüştürüldü. Atölye, tam 500 kişiye ekmek kapısı oldu.

Şırnak Üniversitesinin atıl durumda olan kömürlüğü, 500 kişiye ekmek kapısı oldu. Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Üniversitesi ve Iskur Tekstil işbirliği ile kömürlüğe, tekstil atölyesi kuruldu. Atölyede, ilk etapta 500 Şırnaklı genç istihdam edilecek. İstihdam sayısının önümüzdeki dönemlerde 5 bine çıkarılması hedefleniyor.

Şırnak'ta gerçekleştirilen sempozyum ve çalıştayların ardından kentin en önemli sorununun işsizlik olduğunun belirlenmesi üzerine harekete geçen Şırnak Üniversitesi, atıl durumda olan kömürlüğün değerlendirilmesi için proje hazırlattı. Atıl durumda bulunan depo, roket tutucu tel atölyesine çevrildi. Atıl durumda olan bazı depolar da mantar üretim tesisi haline getirildi. Daha sonra gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde atıl durumda bulunan kömürlük tekstil atölyesine çevrildi. Önümüzdeki günlerde açılacak olan tekstil atölyesi ilk etapta 500 kişiye ekmek kapısı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.