Bakan Bolat’tan yeni düzenleme sinyali: Fırsatçılara, stokçulara izin vermeyeceğiz

Bakan Bolat’tan yeni düzenleme sinyali: Fırsatçılara, stokçulara izin vermeyeceğiz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın ise önümüzdeki günleri işaret ettiği fahiş fiyatlarla mücadele çerçevesinde yapılacak düzenlemelerle ilgili Bakanlık taslak metin hazırladı. “Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz.” Dedi.

Bakan Bolat, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Meslek Kuruluşları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda 81 ilin esnaf birlikleri başkanlarıyla bir araya geldi.

Geleceği doğru şekillendirmekle mükellef olduklarını belirten Bolat, “Esnaflarımızı, sanatkarlarımızı, çiftçilerimizi, girişimci sanayicilerimizi, memurlarımızı, işçilerimizi, tüketicilerimizi ve emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.” Dedi.

Bolat, salgın, felaket ve savaş gibi durumlar ortaya çıktığında ekonomide fırsatçılık ve stokçuluk virüsünün hortladığını dile getirerek, bunlara karşı çok kararlı bir mücadele sergilediklerini söyledi. Bakanlık olarak güçlendirilmiş denetim ekipleriyle sürekli sahada çalıştıklarını ve bu hususta taviz vermeyeceklerini vurgulayan Bolat, “Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz.” İfadesini kullandı.

Her zaman esnaf ve ticaret aktörlerinin sorunlarını giderme konusunda canla başla çalıştıklarını ifade eden Bolat, Bakanlığın görev alanlarındaki her kesimle iletişim halinde olduklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.