Bakan Koca Duyurdu; Rapor ve Reçete İçin Hastaneye Gitmeye Gerek Yok

Bakan Koca Duyurdu; Rapor ve Reçete İçin Hastaneye Gitmeye Gerek Yok

Sağlık Bakanı Koca Mardin Valiliği ziyareti sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, rapor ve reçete için hastaneye gitmeye gerek kalmayacak açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun'u valilikte ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

koca-1.jpg

Medeniyetler beşiği Mardin'in tarihte bu özelliğini tıp alanında da gösterdiğine dikkat çeken Koca, "Tarih, bin yıl önce bu topraklarda, insanı yüce tutan, insanlığın geleceğini insani değerlerde gören medeniyetin Anadolu'yu şifahanelerle donattığına, hangi inançtan ve etnik kökenden olduğuna bakmaksızın, ihtiyaç duyan her insana sağlık hizmeti sunduğuna şahit olmuştur. Bu medeniyet, bir benzetme yaparsak, hekim ruhlu bir medeniyetti. Bir hekimin, hastanın kim olduğuna bakmaması gibi, insanların arasında fark gözetmedi" değerlendirmesinde bulundu.

koca-3.jpg

UZAKTAN SAĞLIK UYGULAMASI "TELEMEDİCİNE" BAŞLIYOR

Hastaların hastaneye gitmesine gerek kalmadan bazı işlemlerinin uzaktan, online sistemle gerçekleştirilebilmesine olanak sağlayacak "Telemedicine" uygulamasına ilişkin soruya karşılık Koca, sistemin özellikle takipli ve kronik hastalar için uzaktan rapor ve reçete ihtiyacı açısından önemine dikkati çekti.

Bazı kronik hastaların laboratuvar tetkiklerinin önden talebinin bu sistemle yapılabileceğini, sonuçlarının da uzaktan gösterilebileceğini dile getiren Koca, "Hastaneye gelişi mümkün mertebe azaltabilecek bir yaklaşım tarzı. Bunu aile hekimlikleri dahil olmak üzere, YAŞAM dediğimiz Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerimizden öncelikle başlamak üzere genel olarak planlıyoruz. Yönetmeliği yayımlandı, önümüzdeki süreçte de nerede, nasıl başlayacağının duyurusunu yaparak hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.