Bakan Koca İstifa mı Etti? İlk Açıklamaları Dikkat Çekti

Bakan Koca İstifa mı Etti? İlk Açıklamaları Dikkat Çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddiası gündemi sarsarken, Koca'nın ilk açıklamaları dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde af talebinde bulunduğu öne sürüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını istediği iddiası gündeme damga vurdu. Bakan Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hayatın her hali olabilir. Önemli olan, millete ve devlete her pozisyonda hizmet etmektir," diyerek iddiaları ne doğruladı ne de yalanladı.

Bakan Koca'nın istifa ettiği ve bu kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu öne sürüldü. Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan Koca, istifa iddialarını yalanlamadı.

"Hayatın Her Hali Olabilir" Bakan Koca, "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna, "Hayatın her hali olabilir. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından yapılan ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı sert bir şekilde eleştirmişti. Erdoğan, "Randevularla ilgili şikayetler var. Bu konuyu seninle ciddi bir şekilde ele alacağız ve gerekeni yapacağız," demişti.

Fahrettin Koca Kimdir? Dr. Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965'te Konya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladıktan sonra, Bursa Erkek Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1988 yılında bitirerek tıp doktoru unvanını aldı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisasını tamamlayarak 1995 yılında uzman oldu.

Çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük yapan Koca, kurduğu sağlık kurumlarında Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm politikalarına önemli katkılar sağladı. 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Evli ve dört çocuk babası olan Koca, Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi ve Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri ile tanınmaktadır. Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği Başkanıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.