Bakan Şimşek yeni sistemi duyurdu: Araçlara takılması zorunlu olacak

Bakan Şimşek yeni sistemi duyurdu: Araçlara takılması zorunlu olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin devreye girmesiyle elle plaka girişi ve usulsüz akaryakıt fişi düzenlenmesi engellenerek akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi için önemli bir adım atılmış olacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile 8 milyon ticari aracın 713 milyar liralık akaryakıt tüketimini dijital olarak izleyeceğini belirtti. Elle plaka girişi engellenerek usulsüz akaryakıt fişi düzenlenmesinin önüne geçilecek.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen sistem, 1 Ocak 2025’ten itibaren zorunlu olacak. Türkiye’de 2,5 milyon vergi mükellefinin 8 milyon ticari aracı bulunuyor. Bireysel araçlar ise sisteme gönüllü olarak katılabilecek. Taşıt tanıma sistemi, akaryakıt pompalarındaki tabancalara yerleştirilecek ve plaka bilgileri güvenli şekilde kasaya iletilecek. Akaryakıt istasyonu işleten mükelleflerin, yıl sonuna kadar gerekli cihazları monte ettirmesi zorunlu olacak. Sistem, yakıt ikmal bilgilerini güvenli şekilde saklayacak ve denetim etkinliğini artıracak.

Bakan Şimşek, bu düzenlemenin vergi adaletini ve etkinliğini artıracağını, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, yeni sistemin akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğini sağlayacağını ve vergi güvenliğini artıracağını vurguladı.

ÇOK KAZANANDAN ÇOK VERGİ”

Bakan Şimşek, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, yürüttükleri çalışmalarla amaçlarının vergide adalet ve etkinliği artırmak olduğunu bildirerek, “Çok kazanandan çok vergi alacağız. Kayıt dışılığı azaltarak bütçe finansmanını iyileştireceğiz.” Diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.