Bakan Uraloğlu Açıkladı! İşte Şırnak Van Yolunun Biteceği Tarih

Bakan Uraloğlu Açıkladı! İşte Şırnak Van Yolunun Biteceği Tarih

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şırnak'a yaptığı ziyaret sırasında Şırnak-Van yolunun 2028 yılında tamamlanmasını hedeflediklerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şırnak'a yaptığı ziyaret sırasında Şırnak-Van yolunun 2028 yılında tamamlanmasını hedeflediklerini açıkladı. Bu önemli projenin detayları ve bölgeye sağlayacağı faydalar üzerine açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, projeyi en kısa sürede bitirerek trafiğe açmayı amaçladıklarını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sabah saatlerinde Şırnak'a gelerek ilk olarak Şırnak Valiliğini ziyaret etti. Ardından Şırnak Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Uraloğlu, son olarak Şırnak Van Yolu Şantiyesinde incelemelerde bulundu. Burada Karayolları ve Van Yolu Şantiyesi yöneticilerinden brifing aldı.

Basın açıklamasında projeye dair bilgiler veren Uraloğlu, Şırnak Van yolunun stratejik ve güvenlik açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Mevcut durumda Şırnak'tan Van'a 351 kilometrelik bir yol bulunduğunu, yeni yol tamamlandığında bu mesafenin 167 kilometre kısalarak 184 kilometreye ineceğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla yüksek standartlı ve asfalt bütümlü sıcak karışımlı bir yol elde edilecek.

Bakan Uraloğlu; “bugün Bakanlığımızın ilgili yöneticileri, merkez ve bölgedeki yöneticilerimiz ile Şırnak ilinde bir program icra ediyoruz. Şırnak Can yolunu da ziyaret ettik. Bizim İçin kıymetli bir yol. Şırnak’ımızın kuzeyinden Van’a ordanda bütün karadenize giden güzergahın yapılması ile ilgili olarak Şırnak Van yolunun şantiyesindeyiz. Burası bizim için gerçekten kıymetli. İlimizin ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Hali hazırdan Şırnak’tan Van’a yaklaşık 351 kilometrelik bir güzergah ile biz seyrediyoruz. Yolumuzu bitirdiğimiz zaman yolumuz 167 kilometre kısalarak yaklaşık 184 kilometreye inecek. Yüksek strandartlı bir yol elde etmiş olacağız. Asfalt bütümlü sıcak bir yol elde etmiş olacağız. Burada projede bir çok iyileştirmeyi beraber yapacağız. Bir seri tünellerimiz olacak. Viyadüklerimiz olacak. Yolu satı bütümlü sıcak karışımlı olacak. 7/24 12 ay boyunca hizmet edebilir bir vaziyette olacak. Burası bölgemizin ilimizin çok yakından bildiği Bestler Dereler bölgesi. Bu anlamda stratejik olarak, güvenlik olarakta ayrı bir kıymeti var. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki arazi zorlukları çalışma zorluklarını biliyoruz. Ama her türlü ekip ve ekipmanımızı iş başına getirdik. Burada kalan işlerin ihale edilmesi ile ilgili de bir süreç başlattık. İnşallah önümüzdeki ayın 21’inde kalan işlerin ihalesini de yaparak, yolumuza hızlıca devam edeceğiz. Projemizi bitirdiğimiz zaman bugünkü şartlarda 20-25 milyarlık bir projeyi konuşuyoruz. Projeyi bitirdiğimiz zaman gerek akaryakıttan gerek zamandan sağlanacak maddi tasaruf yıllık yaklaşık 4-4,5 milyar Tl seviyelerinde olacak. Bu anlamda çok kısa zamanda kendisini çok kısa zamanda amorti edebilecek bir projedir. Memleketimizin her köşesinde karbon salınımı da bizim için kıymetli. Dolayısıyla standartı yükselttikçe karbon salınımından da ciddi bir azalım 135 bin tonluk bir salınımı da azaltmış olacağız. Çalışmalarımızı bütün ekip ve yöneticilerimiz ile yakından takip edeceğiz. Mümkün olan en kısa zamanda bitirerek trafiğe açmış olacağız.

Yolun ne zaman bitirileceği sorusu üzerine Bakan Uraloğlu; “Geçtiğimiz süreçte bazı sıkıntılar oldu. 2013 yılında başlayan bir süreç. Çok istediğimiz seviyede ilerleyemedik. Şunu söylemek lazım. Hiçbir mazeret yapılmış olan işin yerini tutmaz. O anlamdaki haklı eleştirilerin bizde gerekçelerini sorguluyoruz. Ona göre sonucunu görmeye çalışıyoruz. Bu güzel bir talep. Önümüzdeki ayın 21’inde kalan işlerimizinde ihalesini yapacağız. Ondan sonra Allah’ın izni ile hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Burada hedefimiz 2028 sürecinde inşallah gerçekçi konuşalım burayı bitirmektir hedefimiz. Bizim gayretimiz. Yani geçmişte 11 yılda bu kadar yapıldı. Geri kalanda şu kadar yılda yapılır hesabı doğru bir hesap değil. Bizde bütün ekiplerimiz ve yöneticilerimiz ile bunu beraberce takip edeceğiz” dedi

dsc02902.jpg

dsc02913.jpg

dsc02923.jpg

dsc02943.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum