Bakanlık Duyurdu! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı: Bazı Süt Ürünlerinin Satılması Yasaklandı

Bakanlık Duyurdu! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı: Bazı Süt Ürünlerinin Satılması Yasaklandı

Bakanlık duyurdu, sofraların vazgeçilmezi yoğurt için Resmî Gazete’de karar yayımlandı. Yoğurt artık o gramajda satılacak

Sofraların vazgeçilmezi yoğurt için Resmî Gazete’de karar yayımlandı. Yoğurt artık o gramajda satılacak

Resmi Gazete’de yayımlanan bir kararla, Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliğinde yapılan değişikliklerle, fermente süt ürünlerinin kalitesinin korunması ve tüketici haklarının güvence altına alınması amaçlanıyor. Bu kapsamda, fermente süt ürünleri, aromalı veya çeşnili yoğurt ve süzme yoğurtlar artık en fazla 500 gram ağırlığında paketlerde satılacak. Fermente edildikten sonra ısıl işleme tabi tutulan ürünler için bu yeni ambalaj sınırlaması getirilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı bu yeni düzenleme, ürünlerin içeriğinin net bir şekilde anlaşılmasını ve tüketicilerin aldatılmasının önlenmesini hedefliyor. Ayrıca, fermente süt ürünlerinin içerdiği mikroorganizma sayısına ilişkin üst limitler de belirlenerek, ürün güvenliği daha da artırılmıştır.

Bu düzenleme ile birlikte, tüketicilere daha sağlıklı ve güvenilir fermente süt ürünleri sunulması amaçlanmakta, taklit ve tağşiş gibi olumsuz durumların önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.