Bakın bir yılda Şırnak’ta 112 Acili gereksiz arayan kaç kişi var?

Bakın bir yılda Şırnak’ta 112 Acili gereksiz arayan kaç kişi var?
Şırnak’ta 2023’te 112 Acil Çağrı merkezlerine gelen 592 bin çağrıdan 498 bini asılsız ihbarlardan oluştu. Çağrı merkezini gereksiz şekilde meşgul ederek garip taleplerini de iletenler de var.

Şırnak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Erhan Tatar, hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla personel ve vatandaşların görüşmelerinin kayıt altına alındığını, müdürlüğün kalite koordinasyon biriminde bu görüşmelerin denetlendiğini söyledi.

48 BİN ÖĞRENCİYE FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

Kurumu çocuklara tanıtmak ve 112 Acil Çağrı Merkezinin acil durumlarda aranması gerektiği yönünde bilinç oluşturmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında okullarda düzenli olarak tanıtım ve farkındalık eğitimleri düzenlendiğini ifade eden Tatar, bu kapsamda 156 okulda 48 bin öğrenciye eğitimleri verildiğini belirtti.

srnk11204.jpg Çağrı Merkezi Müdürü Erhan Tatar

HER 100 ÇAĞRIDAN 84’Ü GEREKSİZ ARIYOR, GEREKSİZ ÇAĞRILARA PARA CEZASI VAR

Tatar, “Bu yıl birime gelen 592 bin çağrıdan 498 bini asılsız çağrılar. Yani her 100 kişiden 84’ü 112’yi gereksiz yere meşgul ederek verilen hizmetlerin aksamasına neden olmuştur. 2023’te müdürlüğümüzü gereksiz aramalarla meşgul eden 10 kişiye toplam 12 bin 500 lira para cezası uygulandı.” Dedi.

srnk112001.jpg

Tatar, “2021 ve 2022’de asılsız çağrımız yüzde 87 iken bu yıl ise yüzde 84 olmuş, son 6 ayı baz aldığımızda yüzde 81’e düşmüştür.” İfadesini kullandı.

GARİP ÇAĞRILAR YAPILIYOR, İHTİYACI OLAN MAĞDUR EDİLİYOR

Çağrı merkezinde görevli Hicran Engin, asılsız çağrıların daha çok çocuklardan geldiğini anlatarak, “Bazen aşk acısı çektiğini söyleyen arıyor bazen de kedisinin kayıp olduğunu ifade edenler.” Diye konuştu.

srnk11206.jpg Hicran Engin

Mesut Seylan ise gereksiz çağrılar nedeniyle gerçekten yardıma ihtiyaç duyan insanların mağdur edildiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.