Baraj ve Sulama Kanallarına Giren 18 Kişiye 23 Bin Lira Ceza Kesildi

Baraj ve Sulama Kanallarına Giren 18 Kişiye 23 Bin Lira Ceza Kesildi

Batman’da yapılan denetimlerde yasağa rağmen baraj gölü ve sulama kanalı gibi alanlarda suya giren 18 kişiye toplam 23 bin 310 lira idari para cezası kesildi.

Batman'da yasağa rağmen baraj gölü ve sulama kanalı gibi alanlarda suya giren 18 kişiye toplam 23 bin 310 lira idari para cezası kesildi. Valilik, suya girmenin yasak olduğunu hatırlatarak, denetimlerin artırıldığını ve cezai işlemlerin devam edeceğini duyurdu.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentteki göl, gölet, baraj, sulama kanalı ve akarsu gibi yerlerde suya girmenin yasak olduğunu belirtti.
Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının boğulma vakalarının önüne geçebilmek amacıyla denetimlerine devam edeceği belirtilerek, "Suya giren 18 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre kişi başı 1295 lira idari ceza uygulanmıştır. Jandarma tarafından, üzücü başka olayların yaşanmaması için vatandaşlar göl, gölet, baraj, sulama kanalı ve su birikintilerine girmemesi konusunda bilgilendirilmekte olup, denetimler aralıksız devam edecek. Suya girdiği tespit edilenlere cezai işlem uygulamasına devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.