Başkan Geliş: Şırnak Van Yolu Öncelikli Yollar Statüsüne Alınmalı

Başkan Geliş: Şırnak Van Yolu Öncelikli Yollar Statüsüne Alınmalı

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Şırnak-Van karayolu şantiyesinde yaşanan işten çıkarmalar ve işlerin yavaşlaması üzerine beraberindeki heyetle birlikte şantiyeyi ziyaret etti.

Şırnak-Van yol projesi, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak ve konforlu seyahat imkanları sunmak amacıyla başlatılmıştı. Ancak son dönemde finansman eksikliği nedeniyle proje durma noktasına geldi. 1 Ağustos'ta şantiyenin kapatılması planlanıyor ve şu ana kadar en az 20 işçi işten çıkarıldı.

Yaşanan gelişmeler üzerine Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, Şırnak Şoförler Odası Başkanı Muhyettin Caner, Şırnak Esnaf Odası Başkanı Cemal Yatman, Şırnak TSO Genel Sekreteri Cihat Sakın, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Kazım Ülger ve Kömür Eleme Tesisleri Kooperatifi Başkanı Sadık Gökalp, Şırnak Van Karayolu Şantiyesini ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı.

Başkan Osman Geliş, Şırnak Van yolunun Şırnaklıların 'olmazsa olmaz' projelerinden biri olduğunu belirterek, “Şırnak Van Karayolu Şantiyesindeyiz. Bu büyük projenin aksadığını, şantiyenin durduğunu duyuyoruz. Bu yol Şırnak’a büyük kazanç sağlayacak bir projedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın son Şırnak ziyaretinde bu yolu öncelikli olarak gündeme getirdik. Son günlerde işlerin yavaşladığını ve durma noktasına geldiğini öğrendik. Bu projenin bitirilmesi için sayın valimiz ve milletvekilimiz ile de görüştük. Bu yol, ilimizin istihdamına, turizmine, madenciliğine büyük katkı sağlayacaktır. Ulaştırma Bakanlığı'ndan talebimiz, kalan 38-40 kilometrelik yolun öncelikli yollar statüsünde değerlendirilmesidir. Bu yol ilimizin geleceğidir” dedi.

Başkan Geliş, “Şırnak – Van karayolunun bitirilmesini beklerken, şantiyede işlerin durduğuna dair çıkan haberleri üzüntüyle karşılıyoruz” diye ekledi.

Başkan Geliş, Şırnak Van karayolu sorununu tüm platformlarda dile getireceklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ulaştırma Bakanlarımızın ilimize yaptığı ziyaretlerde bu yolu ilk ve tek talebimiz olarak defalarca dile getirdik. Bundan sonra da Şırnak AK Parti Milletvekilimiz ve Şırnak Belediye Başkanımız ile birlikte konunun takipçisi olup, tüm platformlarda dile getirmeye devam edeceğiz. Bu yolun bitirilmesi tarım, hayvancılık, turizm, nakliye ve madencilik sektörlerinde büyük hareketlilik sağlayacak, aynı zamanda Kafkasya, Rusya ve İran’ı Irak’a bağlayacaktır. İşsizliğe de büyük katkı sağlayacak bu yol, komşu iller Van, Hakkari ve Siirt’e de canlılık getirecektir. Yolun büyük bir kısmı tamamlanmış olup, kalan 38-40 km'lik kısmının bir an önce bitirilmesini devletimizden bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum