Başkan Geliş; “Yurt Dışı Harçlarının Artırılması Binlerce Kişiyi İşsiz Bırakacak“

Başkan Geliş; “Yurt Dışı Harçlarının Artırılması Binlerce Kişiyi İşsiz Bırakacak“

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, yeni vergi paketi ve yurt dışı harçları hakkında yaptığı açıklamada, yurt dışı harcının artırılmasının bölgede binlerce gencin işsiz kalmasına yol açacağını belirtti.

Başkan Geliş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na bir yazı göndererek, yurt dışı harçlarının yükseltilmesi konusundaki endişelerini dile getirdi ve bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulmasını talep etti.

Yazısında şu ifadelere yer verdi: “Hazine ve Maliye Bakanlığının üzerinde çalıştığı ve yakın zamanda TBMM'ye sunması beklenen yeni vergi paketinde, 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının 1.500 TL hatta 3.000 TL'ye kadar yükseltilmesi yönünde çalışmalar olduğu belirtilmektedir. Bu artış, sezon öncesi rezervasyonlar ve satışlar yapılmış turları ve vatandaşlarımızı olumsuz etkileyecektir. İhracatçılarımız ve çalışanları sık sık yurt dışına çıkmak zorunda oldukları için bu artıştan olumsuz etkileneceklerdir. Özellikle sınır illerimizdeki ticari faaliyetlerin artırılması ve sınır komşusu ülkelere yönelik ticaretin canlandırılması amacıyla yapılan sınır ticareti kapsamında, günübirlik komşu ülkelere giriş çıkış yaparak geçimini sağlayan vatandaşlarımızın ticari faaliyetleri duracaktır. Bu da ekonomik sorunlara yol açacak ve binlerce kişi işsiz kalacaktır. Yurt dışı çıkış harcında yapılması düşünülen artışın ihracatçılarımıza, vatandaşlarımıza ve turizm sektörüne olumsuz etkileri olmayacak şekilde planlanmasını ve bu artışın yıl başında yapılmasını talep ediyoruz." Dedi.

Başkan Geliş yazının devamında şu ifadelere yer verdi; “Bu kapsamda, yurt dışı harçlarının artırılması halinde ortaya çıkabilecek olumsuz etkiler göz önünde bulundurularak, gerekli düzenlemelerin yapılması büyük önem taşımaktadır. Özellikle sınır ticareti ile geçimini sağlayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli adımlar atılmalıdır”

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum