Başkan Namdar; “Yapılan Her Hizmete Sahip Çıkacağız! Bu Yangın Şaibelidir”

Başkan Namdar; “Yapılan Her Hizmete Sahip Çıkacağız! Bu Yangın Şaibelidir”

CHP Şırnak İl Başkanı Sait Namdar, dün akşam 500 Yataklı bölge inşaatında yangın çıkan alanda inceleme yaparak, yangının şaibeli olduğunu söyledi.

Şırnak merkez İkizce bölgesinde yapımı devam eden 500 Yataklı Bölge Hastanesi'nde dün akşam saat 18:00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Şırnak Belediyesi itfaiye, Cizre, Kasrik, Kumçatı itfaiye ekiplerinin yanına sıra 1 arazöz ve Şırnak İl Emniyet Müdürlüğüne ait 4 toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) da bölgeye sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

500 Yataklı Bölge Hastanesi’nde 4 temmuzda da yangın çıkmış ve 6 saatlik çalışma sonucu söndürülmüştü. Yaklaşık 3 ayda 2 defa yangın çıkması akıllara sabotaj ihtimalini getirirken CHP Şırnak İL Başkanı Sait Namdar beraberinde İL Başkan Yardımcısı Serdar Soysal, Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, parti il ve ilçe yöneticileri yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Aynı bölgede 2 defa yangın çıkmasının şaibeli bir durum olduğunu belirten CHP İl Başkanı Sait Namdar konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İşçilerin paydosundan sonra yangınların çıkmasının şaibeli bir durum olduğunu belirten CHP İl Başkanı Sait Namdar; “ Sağlık halkımız için önemli konudur. Hükümetin 2023 yılında temelini attığı 500 yataklı bölge hastanesi Şırnak’ın tamamı için elzem bir konuydu. Temeli atıldı, inşaatta başlandı. 4 Temmuz’da biz bir haber ile uyandık. Şantiyede yangın olduğunu öğrendik. Biz o günde dedik ki ‘bu yangının çıkması şaibelidir’ ilgililerin araştırması gerekir diye belirtmiştik. Gelinen noktada yine dün akşam saat:18:00 sıralarında yer altından itibaren 4’üncü katta bir yangın meydana geldi. Ve bu bizim açımızdan çok daha şaibeli hale gelmiştir. Olayın daha önceki gibi işçilerin paydosundan sonra meydana gelmesi bu düşüncemizi daha da arttırmaktadır. Biz özellikle sayın valimizden ve ilgili kurumlardan 2 seferdir bu bölgede meydana gelen yangının tesadüfü olmadığını bunun bilinçli bir şekilde yapıldığına inanıyoruz. Bu hususta gerekli tahkikatın bir an önce yapılıp, varsa bir kusur ilgililer hakkında gerekli yasal işlemin hemen yapılmasını istiyoruz. Biz bölgemizde yapılan her hizmete sahip çıkacağız. Sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hizmetlerin engellenmesi, kimden gelirse gelsin parti olarak karşısında durduk, durmaya devam edeceğiz. Konunun muhatabı siyasi iktidara da sesleniyorum. Lütfen bu konuya eğilin. Bu konunun önemini anlayın, kavrayın ve bu konun üzerine gidin. Lütfen bu hizmetin aksamasına engel olacak bütün zorlukları ortadan kaldırın ve sorumluluğunuzun gereğini yerine getirin” dedi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum