Başkan Yarka, Marketlere Fiyat Denetiminde Bulundu

Başkan Yarka, Marketlere Fiyat Denetiminde Bulundu

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla illerde Ticaret İl Müdürlükleri ve Belediye Zabıta ekiplerinin yürüttükleri, marketlerde stokçuluk ve fahiş fiyat denetimleri ilimizde de sıkı bir şekilde sürdürülüyor.

Bu kapsamda Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, marketlerde denetimlerini sürdüren Ticaret İl Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerine eşlik etti.

Marketlerde raf fiyatları ve market içinde bulunan depoları inceleyen Başkan Yarka, depolarda ürünlerin bekletilmemesi konusunda işletme sahiplerini uyararak, stokçuluk yapanlara ve piyasa değerinin üstünde fahiş fiyatla ürün satanlara en ağır şekilde cezaiyi işlem uygulanacağına dikkat çekti.

Denetimler sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Yarka, “Hali hazırda İlimizde bir sıkıntı gözükmüyor. Marketçilerimizi fahiş fiyat ve stokçuluk konusunda ciddi bir şekilde uyarıyoruz. Stokçuluk yapana, fahiş fiyat uygulayana müsamaha göstermeyeceğiz, gerekli cezayı en sert şekilde uygulayacağız” diyerek, vatandaşların stokçuluk veya fahiş fiyatla ürün satışına tevessül eden işletmeleri “ALO 153 Zabıta İhbar Hattı’na bildirmelerini istedi.

baskan-yarka-jpgasd.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.