BAŞKAN YARKA YAPILAN ÇALIŞMA VE PROJELERİ DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN YARKA YAPILAN ÇALIŞMA VE PROJELERİ DEĞERLENDİRDİ

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak’ta Belediye tarafından yapılan çalışmalar değerlendirdi. Başkan Yarka; “Cudi Dağı’na şu anda Karayolu yapılıyor. Kuleler dikildi. Şırnak’ta Cudi Dağı’nı İnanç turizmine açacağız.”

Şırnak Belediye Başkanı Yarka, İlimizde yapılan çalışmaları ve projeleri değerlendirdi. Başkan Yarka “Öncelikle 10 Marttan itibaren Dünya’da ve ülkemizde baş gösteren Covid 19 koranavirüs  salgınında bir nebze  de olsa ülkemizde bütün kurumlar gibi bizde etkilendik. Gururla söylemem gerekiyor ki başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere ülkemizdeki bütün kurumların göstermiş olduğu çaba neticesinde Türkiye Cumhuriyetinin Sağlık alanında ne kadar güçlü olduğunu bu virüsle mücadelede halkına ne kadar yardımcı olduğunu gördük. ABD’de can kayıpları yüz binleri geçti. Bu virüs ile mücadelemiz çok önemli ama daha geçmiş değil. Biz yine bu konuda tedbiri elden bırakmayalım. Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ında İlimiz Pandemi Kurulu Toplantıları’nda çok etkin karalar alıp ve disiplini elden bırakmamasının çok önemli olduğunu ayrıca tüm kurumlarımızın da Şırnak’ta görevini tam anlamıyla yaptıklarını düşünüyorum.”dedi.

Ramazan ayı boyunca Vefa Destek Gurubu adı altında Şırnak’ta büyük bir özveri ile gıda yardımı yapıldığını ifade eden Başkan Yarka “Şırnak Belediyesi halkımızın en büyük destekçisi olarak sahadaydı. Özellikle Sayın Valimizin öncülüğünde halkımıza gıda yardımları dağıtıldı. Her konuda Sağlık çalışanlarımızın yanında olduk. Biz belediye olarak Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde, Ramazan boyunca evinde ‘Hiç kimse aç susuz kalmayacak’ sloganıyla ilk defa Şırnak Belediyesince her gün 300 Kg kemiksiz et dağıttık. Çocuklara çocuk maması, temizlik malzemesi, çocuk bezi, un ve sokak hayvanlarımızın iaşelerini karşıladık. Karantinadaki öğrencilerimize aklınıza ne geliyorsa bu tür konularda Şırnak Belediyesi olarak yardım ettik.”diye ifade etti. 

Belediye Başkanlığı sürecinde “Miletlimize bir andımız, sözümüz var.” diyen Başkan Yarka dürüst bir şekilde çalışacağımızdan kimsenin kuşkusunun olmamasını istedi. Yarka “Covid 19 nedeni ile 5 Mayısta biz Meclisimizi olağan üstü topladık. İmar Planı ile ilgili çalışmamızın kararını aldık. 15 günlük çalışma sonucunda 20 Mayıs’ta askıya çıkardık. Bunu 5 Haziran kadar 15 günlük askı çalışması var. Riskli alanlar için riskli alan dışındaki alanlar için bir ay süresi var. Bu süreç zarfında tabiî ki itirazda bulunacak vatandaşlarımızın tekrar itirazları değerlendirmeye alınacak. Doğrusu neyse meclisimizden öyle bir karar çıkacak. Şırnak Belediyesi olarak işin başında dedik bir yıl bir buçuk yıl bizden bir şey beklemeyin. Çalışma modu’na gireceğiz. Yeni bir imar çalışması ile gerçekleştirilebilir. Bu resmi yazışmalarda bayağı zaman alır yine diyorum Covid 19 üç aydır  bizi bayağı sıkıntıya uğrattı. Ama bu açığı  kapatmak için hızlı bir şekilde çalışacağız. Haziran ayında meclisi toplantıya çağıracağım. Bu defa da yeni genişleyecek Şırnak’ın 4 bir yanını geliştirecek imar çalışmalarını 5 Hazirandaki toplantılarımızda yetki alarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Şırnak’ta yapılan Belediyemiz ve Toplu Konut Çevre Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde kent meydan projemiz ile iş yerlerini kaybeden vatandaşlarımıza yeteri kadar iş yeri yapılması konusunu ilimiz ziyaretinde Sayın Bekamıza arz ettik.  Şu anda temeli atıldı hızla ilerliyor inşallah bir yıl sonra meydan projemiz bitecek. 70-80 arası kapalı otoparkı var. 100 iş yeri üzeri cafe olacak. Küçük bir gösteri alanı olacak. Şırnak’ın eski meydanı daha modern bir şekilde bir yılın sonunda faaliyete geçecektir. Çevre şehircilik Bakanımızın İlimizi ziyaretlerinde Allah Devletimize zeval vermesin TOKİ tarafından başlandı. Ama bazı nedenlerden dolayı aksadı gecikme oldu. İlimizi gezdiğinde burada bazı eksiklikler olduğunu tespit ederek çok güzel ağaçlar dikildi.  Orta refüj düzenlemesi yaptık. Şırnak Şehir terası yapıyoruz. Cumhuriyet meydanında Cudi Dağının karşısında Cudi dağı görünecek. buraya yöremize ait Şalşapik ve Şırnak elbisesi giyen büstler yapılarak Cudi Dağını karşısına alarak Şırnak’ımızı ziyaret eden vatandaşlarımızın oradan fotoğraf almalarını sağlayacak mekanlar olacak inşallah.  Gazipaşa Mahallesi yılardan beri Şırnak’ın tahta kalesi olan bir muhittir. Buraya da Madenci Anıtı yapıyoruz. Bu vatandaşlarımızın talebi ve benimde cani gönülden destek verdiğim çok anlamlı olduğunu düşündüğüm bir konudur. Çünkü ilimizin büyük bir gelir kaynağı olan; emek ve ekmek uğruna göçük altında kalan şehit madenci kardeşlerimiz var çok anlamlı bir madenci anıtı olacak.

 

Daha önce Şırnak ‘ta Elektrik büyük bir sorundu en ufak yağmurda Elektrik kesintileri oluyordu. Biz göreve gelir gelmez DEDAŞ ile çok güzel bir çalışma yaptık. Elektrik hatlarını yer altına alarak bunu önüne geçmiş olduk. Öncelik çalışmalarımızın birde doğalgaz bu yılın sonuna kadar Şırnak’ta yapılan 5703 konut doğal gaza kavuşacak. Şaranlar bölgesi için çalışmalar sürüyor. Çakırsöğüt güzergahında yapılacak çalışmalar ile doğalgazda da büyük bir başarı sağlayacağız. Alt yapısı olmayan bir yere üst yapı yapmanız mümkün değil yeni hizmet binamız hızlı bir şekilde tamamlanıyor. 15 Haziranda yeni hizmet binamızda vatandaşlarımıza hizmet veremeye başlayacağız. Binaya ek olarak Dükkanlar yapıldı sinema salonu sergi salonu olacak inşallah. Şehirler Arası otogar projemiz bitti. Her şey tamam  Haziran ayı içerisinde ihaleye verilecek. Temmuz ayı içerisinde ihalesi bitecek. Cudi Dağı’na şu anda Karayolu yapılıyor kuleler dikildi. Şırnak’ta Cudi Dağını İnanç turizmine açacağız. Cudi  Dağı’na yamacından  Silopi ilçemize dağlardan geçeceğiz. Sayın Valimizin, Jandarma Bölge komutanımızın bu konuda çok büyük katkıları var. Bizim en büyük sorunlarımızdan birde içeme Suyu sorunumuzdur. Son zamanlamada aşırı yağışlarından Mijin ve Toptepeden gelen su hatlarından dolayı arızalar meydana geldi. Mijin su hattında 5 milyonluk bir onarım yapılacak. Toptepe hattında çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımızdan her konuda destek bekliyoruz projeleri varsa kapılarımız sonuna kadar açık.”dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum