BAŞKAN YARKA’DAN MİJİN SUYU MÜJDESİ

BAŞKAN YARKA’DAN MİJİN SUYU MÜJDESİ

Ilısu Barajı Enerji Santrali birinci tribününün devreye alınmasına katılan Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, tören öncesi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Şırnak’ın sorunlarını görüştü.

            Ilısu Barajı Enerji Santrali birinci tribününün devreye alınması töreninde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşen Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Mijin suyunun bir ay içinde ihaleye çıkacağını söyledi.

Başkan Yarka, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1.tribün devreye alınma töreni öncesi, bölgemizde sert geçen kış mevsiminden kaynaklı yaşanan toprak kayması sonucunda, sürekli arızalanan ve Şırnaklıların temiz içme suyunu temin ettikleri en önemli kaynak olan Mijin - Şırnak içme suyu hattına ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mijin-Şırnak İçme Suyu Hattının sorun oluşturan noktalarında yenileme ve revize çalışmalarına ilişkin en geç bir ay içinde ihalenin yapılacağının müjdesini verdi. Vatandaşların içme suyu konusunda yaşadıkları mağduriyetin kökten çözüleceğini belirten Bakan Pakdemirli, Toptepe İçme Suyu Hattının proje çalışmalarının dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’ten kaynaklı aksama yaşadığını, ancak mevcut içme suyu hattı içinde çalışmaların başlanacağını ifade etti.

DOĞALGAZ TÜM MAHALLELERE DAĞITILACAK

Şırnak şehir merkezine dağıtılmaya başlanan ve birçok mahallede şu anda hat döşemesine devam edilen Doğalgaz çalışmalarına ilişkin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile de istişarelerde bulunan Başkan Yarka, şehir merkezinde çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edilen doğalgaz hatlarının çoğaltılması ve kentin önemli noktalarına ulaştırılmasına ilişkin taleplerini iletti. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kent merkezinde yaşayan tüm vatandaşların doğalgazdan faydalanabilmesi için çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise ; “Şehrimize ilişkin taleplerimize gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemmirli ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız fatih dönmez’e Şırnak halkı adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.