Başvuranın faturasını devlet ödeyecek

Başvuranın faturasını devlet ödeyecek

İhtiyacı olan vatandaşlara destek olacak yardım tekrar geliyor. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son rakamı 0, 2, 4, 6, 8 olan herkes, elektrik ve doğalgaz fatura desteğiyle bir nebze de olsa rahatlayacak.

Finansman kapsamında elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeme konusunda zorlanan vatandaşlara maddi yardımda bulunulacak. Bu sayede aileler elektrik faturalarını düşürürken yaşam kalitelerini de yükseltebilirler.

"İhtiyaç sahiplerine müjde"

Ülkenin özellikle kış aylarında ihtiyaç sahibi insanlara yönelik destek politikası çok önemlidir. Soğuk aylarda doğal gaz faturaları gibi önemli giderlerinizi karşılayarak ailenizin üzerindeki mali yükü azaltabilir ve elektrik kesintisi gibi olumsuz etkilerin önüne geçebilirsiniz. Bu yardım programı, Türkiye genelindeki yoksul vatandaşlara yardım etmeyi amaçlamaktadır. 7 ile 70 yaş arasındaki herkes bu destekten faydalanabilir.

Özellikle dar gelire sahip olan ailelerle birlikte emekliler için de rahatlama sağlayacak destek programı, toplumların daha güçlü ve aynı zamanda huzurlu bir yaşam sürmesine yardımcı olacaktır.

"E-Devlet Elektrik Kullanım Destek Başvurusu"

images-002.jpg

Vatandaşlar, e-devlet aracılığıyla elektrik tüketimi sübvansiyonları için başvurabilirler. Başvurular Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü üzerinden yapılmaktadır. Yerel ilçe yönetiminiz aracılığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile de iletişime geçebilirsiniz.

Elektrik kullanım desteği, bir ısı haritası kullanılarak belirlenen sübvansiyon miktarlarına dayanmaktadır. Bu desteğin miktarı yıllık 900 TL-2.500 TL arasında değişmektedir. Destek miktarı, hanedeki kişi sayısına göre değişmektedir. Bu nedenle, sübvansiyon miktarı hanehalkı üyesi sayısına göre aşağıdaki gibi olacaktır.

1-2 kişi için ödenen yardım miktarı: 108 TL

3 kişi için ödenen yardım miktarı: 144 TL

4 kişi için ödenen yardım miktarı: 180 TL

5 kişi için ödenen yardım miktarı: 216 TL

Vatandaşlar elektrik kullanım desteğine başvurarak bu destekten yararlanabiliyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.