Batman'dan Sonra Cizre'de Yapıldı: O Anlar Gerçeği Aratmadı

Geçtiğimiz günlerde Batman'da özel bir hastanede yapılan deprem tatbikatı sosyal medyada büyük beğeni toplamıştı. Bu sefer ise Cizre'de AFAD Ekipleri tarafından yapılan deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı vatandaşlar şaşkınlıkla izledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Şırnak İl Müdürlüğü tarafından Cizre ilçesinde gerçekleştirilen deprem, yangın ve tahliye tatbikatı gerçeği aratmadı.
Cizre ilçesinde AFAD Şırnak İl Müdürlüğü ve Cizre Kaymakamlığı koordinesinde, Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü ve Cizre İtfaiye Müdürlüğünün desteği ile Hükümet Konağı bahçesinde deprem, yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı.

tatbikat-2-001.jpg Deprem Tatbikatı

Senaryo gereği ilçede yaşanan deprem ve sonrasında çıkan yangına müdahale edildi. Yangın söndürme, arama kurtarma çalışmalarının ardından tıbbi müdahale ve tahliye çalışmaları gerçekleştirildi. Gerçeği aratmayan tatbikatta binanın üçüncü katında mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekibi tarafından halatla aşağıya indirilmesi çevredeki vatandaşlar tarafından büyük bir merakla izlendi.

tatbikat-001.jpg Deprem Tatbikatı


Büyük bir başarı ile gerçekleştirilen tatbikat sonrası açıklama yapan AFAD Cizre İlçe Müdürü Abdulhamit Özgün, “Ülkemiz deprem açısından üçüncü dördüncü sırada yer almaktadır. Ülkemizde son günlerde depremler artarak devam etmektedir. Bu nedenle AFAD Cizre İlçe Müdürlüğü olarak duyarlılık oluşturmak amacı ile deprem, yangın ve tahliye tatbikatını yapma gereği duyduk. Bu tatbikat ile birlikte insanlarımız bir afet durumunda daha bilinçli bir hale gelecektir.

tatbikat-3.jpg Abdulhamit Özgün

Tatbikattaki amacımız yaşanabilecek bir afette riski en aza indirmektir. Bu vesile ile bu tatbikata destek veren ve emeği geçen tüm herkese teşekkür ederiz" dedi.

tatbikat-1.jpg Deprem Tatbikatı

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.